Prlainović: Navijam za Mađarsku, ali ne bi mi bilo krivo i da Crna Gora ode do kraja

Srbija je neočekivano poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, od Španije, nakon četiri uzastopne titul
15239 pregleda 80 komentar(a)
Andrija Prlainović
Andrija Prlainović

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Andrija Prlainović kazao je da strahuje šta će se dogoditi za srpskim vaterpolom, nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija je neočekivano poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, od Španije, nakon četiri uzastopne titule.

"Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svjetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svjedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me što će biti nakon OI u Parizu 2024”, poručio je Prlainović u razgovoru za hrvatski Index.

Za medalje će se boriti, pored Španije, Crna Gora, Hrvatska i Mađarska.

Prlainovićeve simpatije idu - Mađarima, rivalu Crne Gore u polufinalu.

“Ne znam hoće li se neko iznenaditi, ali uvijek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Prvo, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svijetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čovjeka, u to sam se nebrojeno puta uvjerio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No, ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju”, kazao je Prlainović.

Bonus video: