Prve provjere za novu generaciju

0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Nikšić, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Crne Gore, Nikšić, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 23.06.2017. 07:35h

Za crnogorskim vaterpolistima je skoro 50 dana treninga, sada je red na mečeve koji bi trebalo da selektoru Vladimiru Gojkoviću daju jasniju sliku kada su u pitanju potencijalni kandidati za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti (17 - 29. jul).

Od danas do nedjelje „ajkule“ će učestvovati na „Samarcidis kupu“ u Atini, prestižnom turniru na kojem će odmjeriti snage sa Grčkom, Mađarskom, Španijom i Kanadom.

"Rezultatski gledano, turnir nije mnogo bitan, posebno zato što nam se još nisu priključili Darko Brguljan i Aleksandar Radović. Za njih se može reći da su među liderima ove generacije. Ipak, imamo obavezu da damo sve što imamo i da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe koje čine krem svjetskog vaterpola. Mladom timu kakav je naš znači svaka utakmica za uigravanje i sticanje iskustva i treba da pokažemo svima da smo spremni za borbu kakva nas očekuje na Svjetskom prvenstvu", rekao je centar Saša Mišić.

Snaga Crne Gore će tek biti na ispitu s obzirom na to da je ekipa bitno podmlađena.

"Ovaj tim ima perspektivu, u to sam siguran. To se vidi po ponašanju igrača, svakom odrađenom treningu... Već nekoliko dana sparingujemo sa Grcima, radi se veoma jako i ruke su pomalo teške... Turnir kao turnir ne donosi mnogo, ali može da nam pokaže šta je dobro, ali i da uvidimo greške ako postoje, jer ima vremena da se one isprave", dodao je Mišić.

Prvi meč na turniru Crna Gora igra danas od 8.45 časova sa Španijom, sjutra su rivali Mađarska (10) i Kanada (18.45), a za kraj slijedi duel sa Grcima (nedjelja u 10).

Crnu Goru će u Atini predstavljati - golmani: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Slaven Kandić; Bekovi: Uroš Čučković, Dragan Drašković, Bojan Banićević; Spoljnji: Draško Brguljan, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Marko Petković, Jovan Sarić; Centri: Nikola Murišić, Saša Mišić, Vladan Spaić.

Bonus video: