Ranko Perović podnio ostavku!

Na pet velikih takmičenja Perović je sa reprezentacijom osvojio dvije medalje (srebrne u Ajndhovenu na EP i na SP Barseloni), dva puta je bio četvrti (na EP u Budimpešti i OI u Londonu), a najslabiji plasman je imao sada u Kazanju kada je Crna Gora bila petoplasirana
254 pregleda 80 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 12.08.2015. 08:33h

Svega četiri dana nakon Svjetskog prvenstva u Kazanju crnogorski vaterpolisti su ostali bez selektora.

Ranko Perović je, naime, podnio ostavku i takon nakon tačno četiri godine završio misiju na klupi "ajkula".

Tako se njegov mandat, koji je trebalo da traje do Oilimpijskih igara u Rio de Žaneiru, završio godinu ranije, a odluka o imenovanju novog selektora sigurno ne smije da se odugovlači jer već u januaru 2016. Crnu Goru čeka Evropsko prvenstvo u Beogradu.

Na pet velikih takmičenja Perović je sa reprezentacijom osvojio dvije medalje (srebrne na EP u Ajndhovenu i na SP Barseloni), dva puta je bio četvrti (na EP u Budimpešti i OI u Londonu), a najslabiji plasman je imao sada u Kazanju kada je Crna Gora bila petoplasirana.

Takođe, Crna Gora je pod njegovim vođstvom osvojila dvije bronze u Svjetskoj ligi (u Čeljabinsku 2013. i Dubaiju prošle godine).

Perović je na klupi bio od agusta 2011. kada je zamijenio Petra Porobića, a sada je izvjesno da će Crnu Goru na EP u Beogradu voditi neko drugi...

Perovićeva odluka je za neke vjerovatno neočekivana ili preuranjena, ali možda je i mogla da se nasluti nakon dešavanja u Kazanju, jer je selektor posljednjih nekoliko dana, dok su se “ajkule” borile za plasman od 5. do 8. mjesta, bio "u izolaciji" i nije davao izjave za javnost.

Bonus video: