Šampion stavlja tačku na vrhunsku sezonu

Jadran čeka Budvu u 3. meču finala plej-ofa. Ako slavi, odbraniće titulu prvaka Crne Gore
366 pregleda 0 komentar(a)
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević

U Herceg Novom se sprema još jedna šampionska fešta i teško da će je iko poremetiti.

Vaterpolisti Jadrana večeras na otvorenom bazenu na Škveru imaju prvu meč loptu - ako savladaju Budvu (18.30) odbraniće titulu koju je osvajao posljednjih pet godina.

Novljani vode 2:0 u finalnoj seriji nakon što su prije sedam dana na svom bazenu slavili 15:12, a onda i u subotu u Budvi u utakmici na manji broj golova. Tada je rezultat bio 7:3...

- Vjerujem da će se finalna serija večeras i završiti, iako je Budva pokazala da rezultati koje je zabilježila u drugom dijelu sezone nisu slučajnost. Igraćemo na gol više, ni protivnik nema razlog da kalkuliše, tako da očekujem atraktivan meč - kaže najiskusniji prvotimac Jadrana Dragan Drašković.

Jadran želi da stavu krunu na odličnu sezonu, koja je mogla da bude i istorijska. Izabranici Vladimira Gojkovića su osvojili Kup Crne Gore (ubjedljivim trijumfom nad Budvom u finalu u Nikšiću), igrali su i na fajnl-foru regionalne lige, a u Evrokupu su stigli do finala, gdje su u dvomeču nesrećno poraženi od Marseja.

- Uradili smo mnogo u svim takmičenjima, odigrali dosta dobrih utakmica i sada je vrijeme da stavimo tačku na uspješnu sezonu - dodao je Drašković.

Uspješnu sezonu ima i Budva, koja se vratila u regionalnu A1 ligu, što je i bio primarni cilj.

- Jadran u finišu sezone nije u ritmu u kojem je dugo bio. Mi smo to iskoristili i disciplinovanom igrom unijeli neizvjesnost u finalnu seriju. Potrebno je da i u trećoj utakmici budemo na nivou i da tražimo šansu. Ipak, jasno je da su Novljani favoriti - istakao je iskusni vaterpolista Budve Nenad Stojčić.

U slučaju pobjede gostiju, finalna serija se nastavlja 4. maja u Budvi, a eventualna peta utakmica igrala bi se 8. u Herceg Novom.

Bonus video: