Saveljić: Turnir u Boru ne znači puno, ali vjerujemo u sopstveni kvalitet

Reprezentacija se trenutno nalazi u Kikindi, odakle će krenuti ke Beogradu
53 pregleda 0 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.07.2017. 15:02h

Mlade crnogorske vaterpoliste (generacija igrača rođenih 1997. godine i mlađih) od subote očekuje Svjetsko prvenstvo u Beogradu.

"Ajkulice" u glavni grad Srbije ne idu bez ambicija, a da one imaju pokriće može da se zaključi nakon međunarodnom turnira u Boru koji su izabranici Veljka Uskokovića i osvojili.

Upisane su tri pobjede u isto toliko mečeva - savladane su Italije i Sjedinjene Američke Države u grupi, a onda i Hrvatska u posljednjem meču koji je odlučivao o trofeju.

"Turnir u Boru je u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Radili smo naporno, radićemo i do samog turnira i vjerujem da smo spremni za velike stvari", rekao je jedan od lidera ove ekipe Nikolas Saveljić.

Reprezentacija se trenutno nalazi u Kikindi, odakle će krenuti ka Beogradu dva dana pred početak šampionata.

Prvi rival Crnoj Gori je upravo Hrvatska u grupi A, a rivali su još Španija, Holandija i Japan.

"Osvojili smo turnir u Boru, ali se ne zanosimo. Imamo neki cilj pred Svjetsko prvenstvo kojem smo svi posvećeni, jer vjerujemo u sopstveni kvalitet. Tri meča koja smo odigrali u Boru su provjera da vidimo koliko smo spremni u ovom momentu. Idemo korak po korak, u Beogradu neće biti lako i razmišljaćemo samo o narednom protivniku. Bitno je da podižemo nivo igre kako takmičenje bude odmicalo", istakao je Saveljić.

Nakon meča sa Hrvatskom, našu reprezentaciju očekuju dueli sa Holandijom (6. avgust), a onda i utakmice protiv Španije i Japana 8. i 9. avgusta.

Bonus video: