Savić: Potpuno zaslužena pobjeda Crne Gore

"U posljednjoj četvrtini smo imali neshvatljiv pad i to je riješilo pitanje pobjednika", rekao je Savić poslije meča
20 komentar(a)
Filip Filipović i Mlađan Janović, Foto: FoNet/EPA
Filip Filipović i Mlađan Janović, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 30.07.2013. 22:20h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić nije želio da analizira večerašnji poraz od Crne Gore u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Barseloni, ali je rekao da je rival zasluženo pobijedio.

"Teško se sada analizirati, ali sve čestitke Crnoj Gori na potpuno zasluženoj pobedi. U posljednjoj četvrtini smo imali neshvatljiv pad i to je riješilo pitanje pobjednika", rekao je Savić poslije meča.

Srbija je uglavnom vodila u neizvjesnom meču, ali je posljednjoj četvrtini primila dva gola, a nije dala nijedan i na kraju je izgubila 9:8.

Igrači su bili razočarani, a Filip Filipović je kazao da su "delfini" pobijedili sami sebe.

"Sami smo sebe pobijedili i time ne umanjujem pobjedu Crne Gore. Loša realizacija igrača više. Eto, prvi put smo počeli ciklus bez medalje i vjerujem da ćemo (na Olimpijskim igrama) u Riju biti pravi. Ko zna zašto je to dobro. Moramo da budemo svjesni u kakvoj smo situaciji, u kakvom smo se ambijentu pripremali, i koji su nam limiti", rekao je Filipović.

Srbija je imala dvije prilike da izjednači, a posljednji šut je iz otvorene pozicije promašio Andrija Prlainović.

"Ta posljednja lopta nekada uđe, ali večeras nije. Zaslužili su pobjedu, više je željeli. Ostvarili su najveći uspjeh na Svjetskom prvenstvu, a mi smo prvi put bez medalje poslije ko zna koliko godina", rekao je Prlainović.

"Ispromašivali smo se. Kada kod neriješenog rezultata toliko puta promašite, rival kao što je Crna Gora zna to da iskoristi. Pokušaćemo da se dignemo, bolje da budemo peti nego šesti", rekao je Prlainović.

Živko Gocić je kazao da je teška utakmica bila očekivana, ali da je njegov tim previše puta propustio igrača više.

"Očekivali smo tešku utakmicu, razočarani smo. Propustili smo dosta puta igrača više. Da smo iskoristili neke šanse bilo bi sada drugačije. Crna Gora je sjajna ekipa, želim joj sreću a nama ostaje da probamo da se podignemo", rekao je Gocić.

Bonus video: