Šćepanović: Impresioniran sam

"Nekako je sve u Zagrebu bilo u znaku proslave olimpijskog zlata, ali mi smo se potrudili da im to slavlje donekle poremetimo", kazao je Šćepanović
198 pregleda 8 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Miloš Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 31.10.2012. 21:45h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Kapiten vaterpolista Crne Gore Miloš Šćepanović je u većem dijelu meča potpuno kontrolisao napadače hrvatske reprezentacije. Iskusni čuvar mreže na kraju je priznao da se “plašio debakla” u duelu sa olimpijskim vicešampionom, na startu Svjetske lige.

"Moram da priznam da sam iznenađen i impresioniran igrom koju smo pružili jer je svima jasno da je Hrvatska bila apsolutni favorit. Međutim, nismo se uplašili, igrali smo najbolje što možemo i pokazali da i ovaj sastav može da u budućnosti igra veliku ulogu u svjetskom vaterpolu", rekao je Šćepanović.

Smatraš da vas je Hrvatska potcijenila?

"Mislim da nije to presudilo, već da smo jednostavno imali veću želju i motiv od protivnika. Nekako je sve u Zagrebu bilo u znaku proslave olimpijskog zlata, ali mi smo se potrudili da im to slavlje donekle poremetimo. Potrebno je da nastavimo ovako naporno da radimo i da u svaki meč uđemo kao što smo u ovaj", kazao je Šćepanović.

Sandro Sukno, najbolji pojedinac Hrvatske u sinoćnjem okršaju pohvalio je igru crnogorske reprezentacije, ali za ubljedljiv poraz je okrivio sebe i svoje saigrače.

"Definitivno nismo bili na svom nivou, ali to ne umanjuje zasluge Crne Gore da pobijedi u ovom meču, jer je u pitanju vrhunska ekipa. Bez obzira na to što je naš protivnik došao u znatno promijenjenom sastavu, to nas nije opustilo, već smo jednostavno bili u kontraritmu od samog početka meča", rekao je as Primorja i najavio da Hrvatska ide na odbranu titule u ovom takmičenju.

"Ovaj poraz nam je teško pao, ali moramo da nastavimo dalje i da pokušamo da se Crnoj Gori na njenom bazenu revanširamo istom mjerom", dodao je Sukno.

Ivica Tucak, selektor hrvatske reprezentacije nije se proslavio na debiju na klupi.

"Crna Gora je zasluženo pobijedila, mada smo joj mi dosta “pomogli” u tome. Ipak, nije ništa strašno, i mi smo praktično nova ekipa i trebaće nam vremena da dostignemo nivo koji želimo", istakao je bivši trener Jadrana.

Bonus video: