Šćepanović: Ovo je trofej Jadranove škole

"Imamo tri stranca u sastavu, a sve su ostalo igrači koji su stasali ili i dalje stasavaju u Jadranovoj školi", rekao je golman Jadrana
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.12.2011. 20:13h

Novi pehar je prije dvije noći stigao na Škver, Jadran opet slavi i to u sezoni kada je malo ko vjerovao da Novljani imaju kapacitet da se nadmeću za trofeje.

Ipak, Kup Crne Gore je to demantovao - spoj mladosti i iskustva je već na pola sezone donio pehar.

Jedan od najzaslužnijih što je Jadran u dosadašnjem dijelu sezone sve iznenadio je i Miloš Šćepanović.

Popularni Šćepo je zamjenik kapitena, a uz Vladimira Gojkovića zaista i pravi vođa mlade ekipe koja je kao autsajder ušla u ovu sezonu.

"Mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan i srećan što smo osvojili trofej. Takve emocije posebno imam zbog naših mlađih igrača kojima je ovo prvi pehar u čijem osvajanju su maksimalno učestvovali od početka do kraja. I zaista mislim da smo svi i zaslužili ovu titulu napornim radom, upornošću i borbenošću", rekao je golman Jadrana i najbolji sportista Herceg Novog u 2011. godini.

Upravo zbog činjenice da je odrastao i kao igrač stasao na Škveru, odakle je sa klubom i reprezentacijom Crne Gore osvojio mnogo trofeja, prvi ovogodišnji pehar za Šćepanovića ima i dodatni značaj.

"Ovo mi je jedan od najdražih trofeja i zbog činjenice da ga je osvojila ekipa koja je poslije dugo vremena sastavljena od vaterpolista iz Herceg Novog. Imamo tri stranca u sastavu, a sve su ostalo igrači koji su stasali ili i dalje stasavaju u Jadranovoj školi. I zaista smatram da bi, ako postoji ikakva mogućnost, trebalo da se nastavi s ovakvom praksom, jer je poseban osjećaj kada se napravi tim sposoban da osvaja trofeje, a sastavljen je od domaćih igrača", konstatovao je Šćepanović.

Stefan Vidović, jedan od Jadranovih mladića, kao presudnu ulogu u osvajanju Kupa vidi naporan rad Novljana.

"Niko nije vjerovao na početku sezone da možemo da uradimo nešto značajno, ali smo pokazali koliko može da se postigne uz dobar i naporan rad. Željeli smo ovaj trofej i zasluženo ga osvojili", istakao je Vidović.

A Gavril Subotić, koji je već sa 16 godina jedan od najvažnijih asova u Jadranu, vjeruje da neće sve ostati na osvajanju Kupa.

"Nadam se još jednom trofeju do kraja sezone. I ovako je dobro, ali uvijek mislim da možemo još bolje", kazao je Subotić.

Bonus video: