Šćepo u drugoj ulozi pred start EP upozorava: Nismo ekipa koja može da potcijeni bilo koga

U izmijenjenom sastavu, sa četvoricom debitanata, i minimalnim ciljem da se plasira u četvrtfinale, “ajkule” ulaze u šampionat koji se održava u Budmipešti
1966 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Filip Roganovic
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Filip Roganovic

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu i borbu za odlazak na kvalifikacioni turnir za Tokio.

U izmijenjenom sastavu, sa četvoricom debitanata, i minimalnim ciljem da se plasira u četvrtfinale, “ajkule” ulaze u šampionat koji se održava u Budmipešti.

Na startu grupe A imaju najlakši zadatak, igraju sa autsajderom Slovačkom od 11 i 30.

Miloš Šćepanović, proslavljeni golman, a sada u novoj ulozi – trenera reprezentacije – ističe da Crna Gora ne može da potcijeni nikoga.

“Nismo ekipa koja to može da radi, sa maksimalnim respektom ulazimo u utakmicu. Slovačka je selekcija koja ima talenat, ali realno – sve osim naše pobjede bio bi veliki neuspjeh. Takođe, nadamo se da ćemo vidjeti kako neke stvari koje smo promijenili funkcionišu u pravoj utakmici. Vjerujem u tri boda, ali i da ćemo dobiti neophodnu sigurnost za nastavak takmičenja”, rekao je Šćepanović.

Prave borbe ih čekaju u nastavku takmičenja, protiv Hrvatske u četvrtak i Njemačke u subotu.

“Utakmica sa Hrvatskom je veoma inspirativna u svakom smislu, ali ništa više od toga. Ne smijemo da imamo nikakav pritisak, osim želje da damo maksimum i da pokušamo da uradimo najviše što možemo. Utakmica sa Njemačkoj je ključna i najvažnija, znamo šta nam donosi pobjeda i to je meč koji ćemo odigrati pod imperativom”, rekao je Šćepanović.

U četvrtfinale direktno idu pobjednici grupa, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije razigravaju za mjesto među osam najboljih, koje donosi odlazak na olimpijske kvalifikacije.

Bonus video: