Šefik: Imamo kvalitet za medalju

"Donedavno sam se zadovoljavao samo zlatnom medaljom, ali nakon svih dešavanja mislim da bi bilo koja bila sijala na pravi način", kazao je Šefik
0 komentar(a)
Šefik, Foto: Boris Pejović
Šefik, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2011. 22:28h

Polako se zahuktavaju pripreme vaterpolo reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu na kojem su, kao i uvijek, očekivanja velika, bez obzira što u ovom trenutku makar četiri ekipe realno imaju veće šanse nego „ajkule” da se okite medaljom u Ajdhovenu.

Nego, kada je razlika u kvalitetu tako mala, kada u svakom susretu na velikom takmičenju pobjednika odlučuju sitni detalji, onda je logično da i Crna Gora vidi svoju šansu da se umiješa u borbu za postolje. A ta šansa shodno mogućnostima crnogorske vaterpolo reprezentacije sigurno nije mala...

Tim Ranka Perovića je na okupu od petka, a danas je imao slobodan dan. Od sjutra, međutim, ekipa se opet vraća u bazen.

"Od starta se radi ozbiljno, svi smo se maksimalno posvetili treninzima i siguran sam da, ako ovako nastavimo, imamo velike šanse da na Evropskom prvenstvu odigramo kvalitetan turnir. Optimista nisam samo ja, čini mi se da cijela ekipa ovako razmišlja i spremna je da zablista u Ajndhovenu. POstoji i tenzija u timu, ali će ona da bude prava tek kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo", rekao je Denis Šefik, koji se timu priključio juče zajedno sa Antonijom Petrovićem.

Iskusni golman bi potpisao plasman u polufinale, iako je kao nepopravljivi optimista uvijek ciljao zlato...

"Tačno je da nismo u krugu favorita, zato i smatram da bi plasman u polufinale bio uspjeh. Donedavno sam se zadovoljavao samo zlatnom medaljom, ali nakon svih dešavanja mislim da bi bilo koja bila sijala na pravi način. Ponavljam, optimista sam, takav sam i po prirodi, ali siguran sam da pred Ajndhoven imam pokriće za taj optimizam", kazao je Šefik.

„Ajkule” na startu Evropskog prvenstva čeka meč sa Njemačkom. Po Šefiku, niko u reprezentaciji to ne smije da shvati kao olakšavajuću okolnost, bez obzira što „panceri” nemaju kvalitet koji posjeduju Srbija, Hrvatska ili Španija koji su takođe rivali u grupi (tu je još i Rumunija).

"Njemačka možda nema kvalitet kao favoriti u našoj grupi, ali je spremna da kazni bilo kakvo opuštanje protivnika. Uostalom, to je pokazala u Rimu kada je eliminisala Crnu Goru, kao i prošle sezone u Svjetskoj ligi pobjedom nad Srbijom u gostima. Zato, protiv te reprezentacije mora da se uđe u meč na isti način kao protiv ostalih ekipa. U suprotnom je rizik veliki", istakao je Šefik.

Zadovoljan u Ćivitavekji

Denis Šefik je ljetos napustio Budvu i otišao u Italiju - od ove sezone je čuvar mreže Ćivitavekje, kluba iz grada u blizini Rima.

"Cilj je da opstanemo u ligi i mislim da je to sada realno. Dobro stojimo na tabeli i pripadamo onom dijelu timova koji imaju šanse i da budu među prvih šest i da se plasiraju u plej-of", rekao je Šefik, kome je u Ćivitavekji saigrač Dragan Drašković.

Naravno, Šefik nema dilemu ko je najjači tim u italijanskom šampionatu.

"Pro Reko je imao nekoliko kikseva, ali je nedodirljiv u Italiji. Taj tim će snagu da pokaže kada bude najbitnije - u mečevima koji su presudni za trofej, jer Reko nema pravog konkurenta", kazao je Šefik.

Bonus video: