Šefik: Vrijeme je da proradimo i na strani

Jug je jako dobar domaćin, a mi imamo kompleks od tog tima, jer nismo nijednom pobijedili za sve ove godine koliko igramo - rekao je Denis Šefik
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 19:08h

Mogućnosti Budve M:tel u drugoj fazi Evrolige će biti mnogo jasnije nakon današnjeg gostovanja u Dubrovniku, ekipi koja uvijek ide na najviši plasman i koja je na svom bazenu uvijek favorit, bez obzira na to ko je protivnik u paklu Gruža.

Naravno, izuzetak nije ni ovaj meč sa Budvanima, pogotovo ako se zna da Budva ne može nikako da izađe na kraj sa dubrovačkim timom u ove tri godine od kada se igra regionalno takmičenje.

Neki će možda reći da je vrijeme za pad tradicije, ali sigurno je samo da tim Veselina Krivokapića čeka pakao.

- Gostovanja u Dubrovniku su uvijek teška, Jug je jako dobar domaćin, a mi imamo kompleks od tog tima, jer nismo nijednom pobijedili za sve ove godine koliko igramo. Moramo da odigramo jako dobro da bismo došli u situaciju da razmišljamo o pobjedi - rekao je golman Budve Denis Šefik.

Po mišljenju crnogorskog čuvara mreže, ono što Budva mora da promijeni pred današnji okršaj se zove mentalitet.

- Moramo da mislimo isključivo na to kako da ostvarimo trijumf ili remi, koji ne bi bio loš. Do sada nije bilo tako, Budva je išla u Dubrovnik praktično samo da izgubi sa što manje razlike. Sada mora da bude drugačije - kazao je Šefik.

Budvani će pokušati da se suprotstave Jugu odbranom, segmentom koji je ove godine dobio mnogo utakmica.

- Ne primamo mnogo golova, to je tačno, vjerujem da će tako da bude i u ovoj utakmici. Međutim, potrebno je da i u napadu budemo na vrhunskom nivou, jer svaka greška može da bude kobna. Međutim, nesporno je da imamo šta da pokažemo protiv Juga, jer da nemamo kvalitet, ne bismo ni došli među osam najboljih ekipa i siguran sam da imamo šansu da uzmemo bod ili tri u Dubrovniku - istakao je Šefik.

Večeras se igraju i mečevi u grupi B - Mladost dočekuje Pro Reko, dok će Primorje u Rijeci da igra sa Vašašom.

Bonus video: