Šest igrača na prvom treningu "ajkula"

Duel sa Italijanima se igra u utorak od 18 časova u Budvi
53 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 07.12.2014. 21:00h

Sa tri igrača iz domaće lige - Nikolom Murišićem, Aleksom Ukropinom i Nikolasom Saveljićem, i trojicom internacionalaca (Aleksandar Ivović, Darko Brguljan i Predrag Jokić) crnogorski vaterpolisti su večeras odradili prvi trening uoči utakmice protiv Italije u Svjetskoj ligi koja se igra u utorak.

U takvom sastavu, „ajkule” su mogle da odrade samo lakši trening, obave razgovor sa stručnim štabom i sačekaju da se kompletiraju.

Preostalih šestorica igrača stižu večeras ili će doći sjutra, pa je jasno da će aktuelni osvajač bronze u Svjetskoj ligi praktično s jednim treningom u punom sastavu izaći na megdan Italijanima.

„Azuri” su već izborili plasman na finalni turnir kao njegovi organizatori, pa im regularni dio ovog takmičenja i služi isključivo za razigravanje, jer im je rezultat nebitan... S druge strane, Crna Gora već sada razmišlja o Svjetskom prvenstvu u Kazanju 2015.

"Sa šestoricom igrača i nije moglo da se odradi ništa specijalno na prvom treningu. Kompletiraćemo se i uraditi koliko možemo za to kratko vrijeme kako bismo spremnije dočekali Italiju", rekao je selektor Ranko Perović.

Perović je u petak saopštio spisak za ovaj duel, a na njemu su dvojica debitanata i mladići rođeni 1998. godine. Riječ je o biserima Jadrana i Primorca - Ukropini i Saveljiću.

Bonus video: