Sezona sazrijevanja za Novljane

"Na prozivci su bila sve praktično djeca. Najstariji među njima je Jovan Sarić koji ima 22 godine. Tako ćemo probati da uradimo ono što i prošle godine, tačnije da povećamo način i obim rada", rekao je Gojković
128 pregleda 2 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 07.08.2013. 12:53h

Trener Jadrana, Vladimir Gojković, obavio je u ponedjeljak prvu prozivku svoje ovogodišnje ekipe. Na prvom treningu u odnosu na prošlu godinu nije bilo Aleksandra Radovića, koji je otišao u Posilipo, kao ni Miloša Šćepanovića koji se upravo vratio sa Svjetskog prvenstva gdje je bio jedan od najboljih u našoj reprezentaciji. Međutim, prošlogodišni kapiten ekipe sa Škvera sasvim sigurno ovu sezonu neće nastaviit u klubu u kojem je ponikao i igrao dosadašnji dio svoje karijere.

"To nama nikako ne odgovara, ali se nadam zbog njega, jer on to zaslužuje, da će se dogovoriti sa timom sa kojim trenunto pregovara i da će napraviti dobar ugovor. Mi mu nikako ne možemo pružiti uslove koje on zaslužuje, a zaslužuje najbolje, jer je još jednom i na ovom prvenstvu dokazao da je među tri najbolja golmana na svijetu", rekao je Gojković.

Na kraju prošle sezone Jadran je računao na to da neće moći više da zadrži Šćepanovića, ali se vjerovalo da će ostati Ivan Krizman, jedan od nosilaca igre ekipe sa Škvera.

"S Krizmanom smo sve bili dogovrili i trebalo je da ostane. Međutim, u posljednjem trenutku je tražio da ide jer, kako je rekao, ima odličnu ponudu i mi smo mu dali odriješene ruke, iako smo, maltene, sve obaveze prema njemu izmirili. Sada tu imamo problem, jer smo računali da smo to mjesto pokrili, međutim, pitanje je kako ćemo riješiti novonastalu situaciju, jer trenutno nije ostalo mnogo opcija na tržištu", konstatovao je Gojković.

S obzirom na činjenicu da je pored pomenutih vaterpolista Jadran ove sezone napustio i centar Nikola Tomašević (potpisao za Radnički), u ekipi sa Škvera jedini iskusniji je povratnik Željko Kovačić.

"Na prozivci su bila sve praktično djeca. Najstariji među njima je Jovan Sarić koji ima 22 godine. Tako ćemo probati da uradimo ono što i prošle godine, tačnije da povećamo način i obim rada. Momci su već prošle godine pokazali da mogu da prate neki ritam koji zahtijevaju uslovi ozbiljnih ekpa, tako da ćemo sa tim nastaviti i ove sezone. Ono što je dobro u takvoj situaciji je što ćemo forsirati rad naših mladih vaterpolista, koji će stasavati kroz veliki broj utakmica koje ćemo igrati ove godine i kroz Kup Evrope i standardno kroz Jadransku ligu i domaće prvenstvo i Kup. Takve utakmice u stvari i prave igrače i dobro će im doći međunarodno iskustvo, a cijela situacija će dobro doći i klubu da se stabilizuje finansijski, jer se na plate ovih mladih igrača ne troši puno novca", kazao je Gojković.

Bonus video: