Srbija i Hrvatska u finalu

Srbija je brzo povela sa 4:0 u prvoj četvrtini i tu stavila do znanja "azurima" da nemaju šta da traže u polufinalu. Kasnije su prednost i uvećavali (bilo je 8:2 i 9:3), da bi Italija u finišu ublažila poraz
0 komentar(a)
Dejan Savić, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Dejan Savić, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 06.08.2015. 20:18h

Polufinalni dueli SP u Kazanju donijeli su dva različita meča - Srbija je deklasirala Italiju sa 10:6, dok je Hrvatska nakon peteraca bila bolja od Grčke (15:13, regularni tok 10:10).

Tako će "delfini" i "barakude" u subotu od 21 čas igrati za svjetsku krunu, a interesantan će biti i meč za treće mjesto između Grka i Italijana, jer će uz bronzu pobjedniku donijeti i plasman na Olimpijske igre.

Srbija je brzo povela sa 4:0 u prvoj četvrtini i tu stavila do znanja "azurima" da nemaju šta da traže u polufinalu. Kasnije su prednost i uvećavali (bilo je 8:2 i 9:3), da bi Italija u finišu donekle ublažila poraz.

I "barakude" su protiv Helena konstantno bile u vođstvu, ali je Grčka potom gotovo uvijek bila na gol minusa, da bi u samom finišu u napadu s igračem više i izjednačila preko Kolomvosa.

Hrvatska je imala posljednji napad da slavi u regularnom dijelu, ali ga nije iskoristila.

Jedini peterac promašio je Fudulis u drugoj seriji, čiji je šut zaustavio Pavić.

Hrvatska je plasmanom u finale obezbijedila Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, a Srbija je to pravo ostvarila još kroz Svjetsku ligu početkom ljeta.

Bonus video: