Srbija savladala Hrvatsku u derbiju kola

"Barakude" su na početku posljednjeg perioda prišle na 11:10, ali su "delfini" novom serijom 3:0 otklonili sve dileme
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 18:13h

Derbi 3. kola Evropskog prvenstva za vaterpoliste protekao je u apsolutnoj dominaciji "delfina" - Srbija je savladala Hrvatsku sa 15:12.

"Barakude" su na startu tri puta imale minimalnu prednost, ali je tim Dejana Udovičića tada nametnuo svoj stil igre - sa tri vezana pogotka, od kojih su dva bila iz njihovog najjačeg oružja, kontranapada, Srbi su poveli 5:3.

Kasnije su stigli do plus četiri (10:6), ali su Hrvati na početku posljednjeg perioda prišli na 11:10. Sa novom serijom 3:0, Srbija je otklonila sve dileme...

Na ovoj utakmici tribine su prvi put od početka šampionata bile solidno popunjene, što i ne čudi, jer je tako uvijek kada se sastaju reprezentacije dvaju najvećih republika nekadašnje SFRJ.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vanja Udovičić sa tri gola, a po dva su dali Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Miloš Ćuk.

Hrvate je predvodio Sandro Sukno sa četiri pogotka, po tri su upisali Frano Karač i Maro Joković.

Meč je obilježila dosta gruba igra, a poraženi tim je u finišu pogubio sve konce, pa su Nikša Dobud i Sukno isključeni sa pravom zamjene zbog divljačkih prekršaja.

U prvom meču 3. kola grupe B, Njemačka je iznenađujuće lako savladala Španiju (16:10).

Crna Gora u 20.30 časova igra sa Rumunijom.

Bonus video: