Test za "ajkule" pred Evropsko prvenstvo

Rivali su Gruzija, Njemačka i Francuska
1111 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Waterpolo.hu
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 02.01.2020. 16:57h

Utakmice protiv Gruzije, Francuske i Njemačke u Podgorici biće generalne provjere crnogorskih vaterpolista za Evropsko prvenstvo koje 14. januara počinje u Budimpešti.

Turnir u glavnom gradu je na programu od petka do nedjelje.

"Nakon dva dana pauze za praznike, želimo da se vratimo u pravi ritam. Poslije ovog turnira ćemo imati realnu sliku o tome koliko smo radili i dokle smo stigli. Dobro smo radili, pogotovo pripreme u Nikšiću i Herceg Novom sa selekcijom Francuske. Nadam se da ćemo nastaviti tim intenzitetom u Podgorici, da će da nas posluži zdravlje i da ćemo sa željenom formom otići u Budimpeštu", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Prvi rival je Gruzija (petak od 17.30), a onda i Njemci, koji su s našom selekcijom u grupi na EP.

"Taj meč sa Njemcima na Evropskom prvenstvu će biti izuzetno važan, možemo reći i ključan. U ovom pripremnom duelu sigurno ni mi ni oni nećemo biti na onom nivou za koji se spremamo za EP. Nadam se da ćemo više mi izvući iz tog meča nego oni", istakao je Gojković.

Gojković za ovaj turnir računa na 17 igrača.

Na spisku su: Dejan Lazović, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Đuro Radović, Uroš Čučković, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Marko Petković, Dušan Matković, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Dimitrije Obradović i Stefan Vidović.

Raspored turnira:

Petak: Crna Gora - Gruzija (17.30), Njemačka - Francuska (19.15);

Subota: Crna Gora - Njemačka (17.30), Francuska - Gruzija (19.15);

Nedjelja: Gruzija - Njemačka (9.30), Crna Gora - Francuska (11.15).

Bonus video: