Tucak: Najdraži trofej u karijeri

"Moramo imati u vidu da je ekipa formirana prije četiri mjeseca, u kojoj je gro igrača prvi put nastupio u ovako važnoj utakmici, kao i da je jedan od nosilaca igre Gavril Subotić"...
0 komentar(a)
Tucak, Foto: Boris Pejović
Tucak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2011. 21:23h

Trener Jadrana Ivica Tucak bio je pun emocija nakon osvojenog trofeja, čak je i priznao da je došao potpuno neočekivano.

"Ovo mi je najdraži trofej u dosadašnjem dijelu karijere, jer je došao kao plod upornog rada.

To govorim iskreno, jer moramo imati u vidu da je ekipa formirana prije četiri mjeseca, u kojoj je većina igrača prvi put nastupila u ovako važnoj utakmici, kao i da je jedan od nosilaca igre 16-godišnji Gavril Subotić. Uz to, u prvoj četvrtini smo bili u provaliji, ali smo vratili i osvojili trofej", rekao je Tucak.

Hrvatski trener je čestitao igračima, a potom napomenuo da situacija u klubu nije nimalo sjajna...

"Moram da čestitam igračima, počev od Gojkovića koji je još jednom pokazao da je neviđeni igrač i sportista, pa do posljednjeg u ekipi, preko stručnog štaba i uprave. Naravno, u ovakvim trenucima treba slaviti, ali ne mogu da ne pomenem da se mi nalazimo u strahovito teškom finansijskom momentu.

Uprava kluba se trudi svim silama da obezbijedi sredstva, dugovanja su velika i prema igračima i prema stručnom štabu, ali sada se iskreno nadam da će barem ovaj trofej i činjenica da smo na pravom putu u Evroligi i Jadranskoj ligi, nekoga pogurati da pomogne", kazao je Tucak.

Bonus video: