Uskoković: Da se pokažemo i kao tim i kao organizator takmičenja

Prvi protivnik našoj selekciji je Italija, a u grupi su još Mađarska i Brazil
72 pregleda 4 komentar(a)
Vaterpolo pres, Foto: Savo Prelević
Vaterpolo pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2016. 12:39h

Juniorska vaterpolo reprezentacija sjutra veče otvara Svjetsko prvenstvo u Podgorici, a protivnik na startu teško da je mogao da bude teži.

Prvi rival izabranicima Veljka Uskokovića je Italija (21 čas), jedan od konkurenata za medalju…

Odličje je cilj i našeg tima, jasan je trener ove generacije i legendarni vaterpolista.

"Bili bismo zadovoljni medaljom, to je naš cilj. Niko nam nije postavio odličje kao imperativ, već mi sami. Svjesni smo da imamo kvalitet i jurićemo medalju. Vjerujem da ćemo biti hrabri, mudri i odvažni da do nje dođemo", rekao je Uskoković na konferenciji za medije.

U grupi B sa Crnom Gorom i Italijom su još Mađarska i Brazil. Prvoplasirani timovi iz četiri grupe ide direktno u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe će razigravati za plasman među osam najboljih.

"Siguran sam da ćemo se kao organizatori pokazati u pravom svjetlu, ali vjerujem da će tako biti i sa igračke strane. Predvodim generaciju kojoj u savezu vjerujemo i sigurni smo da će imati šta da pokaže na šampionatu. Imamo tešku grupu, ali ne želimo da kukamo. Na startu nas čekaju dvije izuzetno teške utakmice, koje su nam u rangu mečeva za medalju", rekao je Uskoković.

"Bilo bi dobro da startujemo pobjedom, ali i ako bude drugačije biće još šansi za nas", dodao je Uskoković.

Rivali u A grupi biće Kazahstan, Grčka, Rusija, Kolumbija i Kanada, u C će igrati Egipat, Južna Afrika, Španija, Australija i Japan, a Sjedinjene Američke Države, Kina, Hrvatska, Novi Zeland i Srbija čine grupu D.

"Moramo da iskoristimo Svjetsko prvenstvo kao odskočnu dasku da se vaterpolo proširi i na druge sredine. Vaterpolo sport u četiri kluba iz tri grada nije dovoljan za kontinuitet vrhunskih rezultata", kazao je Uskoković.

Kapiten Aleksa Ukropina je istakao da činjenica da je crnogorska reprezentacija domaćin SP obavezuje ekipu da pruži maksimum.

"Ekipa ima kvalitet da dogura daleko. Neće biti lako na početku, ali očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati formu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam u želji da idemo do kraja na SP ", rekao je Ukropina.

Medijima se obratio i golman Petar Tešanović.

"Daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo imati podršku publike. Vjerujem da će naša dobra igra i podrška navijača biti dovoljni za medalju", kazao je Tešanović.

Kao što je i poznato, Svjetsko prvenstvo se igra po eksperimentalnim pravilima, u manjem bazenu i sa manje igrača.

“Ne znam da li će ta pravila zaživjeti, i dalje su eksperimentalna, ali mi smo spremni, skoro dva mjeseca treniramo po njima”, zaključio je Uskoković.

Crna Gora će sve mečeve na turniru igrati u večernjem terminu, a ulaz je slobodan.

Bonus video: