Uskoković: Nismo bili pravi u finalu

"Tri četvrtine je bila rezultatska neizvjesnost, smjenjivali smo se u vođstvu, ali u posljednjoj primili čudan gol od odbitka i tu smo jednostavno stali. Protivnik je to znao da iskoristi do kraja", rekao je Uskoković
94 pregleda 9 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.09.2016. 22:56h

Crnogorski juniori nisu došli do zlata, Hrvatska je bila bolja i na kraju krajeva i zaslužila je da osvoji titulu na SP u Podgorici.

"Hrvatska je zasluženo pobijedila, bila je bolja, iako smo i mi imali svojih trenutaka. Tri četvrtine je bila rezultatska neizvjesnost, smjenjivali smo se u vođstvu, ali u posljednjoj primili čudan gol od odbitka i tu smo jednostavno stali. Protivnik je to znao da iskoristi do kraja", rekao je selektor Veljko Uskoković i dodao:

"Nije nam išao napad s igračem više i još nekoliko sitnica za koje smo vjerovali da će ići. Igrač više je bila naša karakteristika u toku ovog prvenstva, znali smo kako će protivnik da igra, ali nismo uspjeli da nađemo ključ za odbranu Hrvatske", istakao je Uskoković.

Ipak, srebro nije neuspjeh.

"Ovo je dobar rezultat, jer je ova ekipa napravila iskorak u odnosu na neka ranija takmičenja. Dugo smo na okupu, imali smo kontinuitet dobrih igara na Mediteranskom kupu i ovdje. Odigrali smo dobar turnir, bez ijedne lake utakmice, možda se i to osjetilo.

Da li je pritisak sputao ekipu?

"Pokušali smo maksimalno da rasteretimo ekipu. Međutim, nekoliko banalnih grešaka, koje ne bi trebalo da se dešavaju, rezultat su ovakve atmosfere i pritiska kojem smo možda djelimično podlegli.

Aleksa Ukropina je čestitao ekipi.

"Čestitam saigračima na srebru. Ne krijemo da smo očekivali zlato, ali Hrvatska je bila bolja i čestitam joj. Igrač više nam nije išao. I dalje tvrdim da smo individualno najjača ekipa i to će vrijeme pokazati. Ostaje nam da radimo, da zaslužimo poziv u seniorsku reprezentaciju i donosimo nove uspjehe", kazao je Ukropina.

Bonus video: