Vaso Subotić za "Vijesti": Odlazak u Partizan je najbolja opcija za Gavrila

Legendarni Vaso Subotić potvrdio da će njegov sin od naredne sezone igrati u Partizanu...
773 pregleda 17 komentar(a)
Subotić, Foto: Vesko Belojević
Subotić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2012. 08:28h

Crnogorski klupski vaterpolo je izgubio još jednog bisera, Jadran u ovom trenutku nije imao način da zadrži jednog od najtalentovanijih igrača na planeti - Gavril Subotić će od naredne sezone igrati za beogradski Partizan!

Mladi as, koji je u nedavno završenoj sezoni bio prvotimac Novljana (sve do povrede ramena), već je potpisao ugovor sa sedmostrukim prvakom Evrope...

Tu vijest su juče objavili pojedini beogradski mediji, a za „Vijesti” je potvrdio Gavrilov otac, legendarni vaterpolista Vaso Subotić koji je i sam bio član beogradskog velikana.

"Tačno je, Gavril je potpisao ugovor sa Partizanom i moram da kažem da sam zadovoljan što nastavlja karijeru u takvom klubu, koji je institucija", rekao je na početku razgovora Subotić.

Subotić je i dalje maloljetan (15. septembra puni 17 godina), zato nije imao profesionalni ugovor sa Jadranom, pa je i bio slobodan da bira. Njegov izbor, kao i porodice, bio je da pojača "crno-bijele".

"Donijeli smo odluku da Gavril ode u Partizan jer je u ovom trenutku to najbolja opcija za njega. U Herceg Novom je imao sve, tu završava i školu, a planiramo da u Beogradu i nastavi da se školuje", naglasio je Vaso Subotić razloge zbog kojih njegov sin ide na Banjicu.

I u Partizanu, kao u Jadranu i svim crnogorskim klubovima, finansijska situacija je veoma loša.

"Gavril je na početku karijere, prioritet nije bio novac, jer ni u Partizanu nije sve idealno. Odluka porodice je da je za njegovu karijeru u ovom momentu najbolje da ode u Partizan, koji je institucija. Emocije smo morali da ostavimo po strani, iako su svi u Jadranu bili jako korektni", ističe Subotić.

Partizan je nedavno promijenio trenera - mjesto Igora Milanovića je zauzeo Vladimir Vujasinović, koji je završio igračku karijeru.

"I to što je Vujas trener je imalo veliku ulogu da Gavril ode u Beograd. Pored takvog asa samo može da napreduje", zaključio je stariji Subotić, svjetski šampion iz Perta 1991. godine.

Gavril je crnogorski reprezentativac

Gavril Subotić je šesti vaterpolista koji je od crnogorske nezavisnosti pojačao Partizan, a treći koji je u Beograd otišao iz Jadrana.

Prije Subotića, sa Škvera su na Banjicu prešli Andrija Prlainović i Aleksandar Radović, dok su iz tabora Primorca to uradili Nemanja Vico, Dušan Mandić i Uroš Čučković.

Kao što je poznato, Prlainović i Mandić su u međuvremenu postali članovi reprezentacije Srbije, pa se sada s pravom postavlja pitanje da li i Subotić može na kraju da ode njihovim stopama. Gavril je (kao i Vico) trenutno na pripremama sa crnogorskom reprezentacijom, ali to i ne mora ništa da znači.

"Ne bih o tome pričao. Gavril je crnogorski reprezentativac, to je u ovom trenutku najvažnije. I zaista može samo da se poželi takav odnos kakav on ima sa selektorom Rankom Perovićem", rekao je Vaso Subotić.

Bonus video: