Vaterpolisti Jadrana dobili rivale u Ligi šampiona: Jug na otvaranju

Prvi Jadranov rival biće Jug 8. oktobra
1723 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona
Liga šampiona
Ažurirano: 30.08.2019. 17:39h

Vaterpolisti Jadran Carina saznali su imena rivala u grupnoj fazi Lige šampiona. Novljane je jučerašnji žrijeb u Barseloni poslao u grupu A, a igraće sa Barselonetom, Olimpijakosom, Jugom, Solnokom, Špandauom i dva protivnika čija će imena biti poznata nakon kvalifikacija.

Crnogorski šampion je početkom ljeta dobio vajld kartu od strane LEN-a koja garantuje da će tri godine biti učesnik grupne faze, a takmičenje u eliti će otvoriti duelom protiv Juga u Herceg Novom 8. oktobra.

U grupi B su aktuelni prvak Starog kontinenta Ferencvaroš, te Pro Reko (domaćin finalnog turnira), Hanover, Marsej, Dinamo Tbilisi i takođe dva tima iz kvalifikacija.

Trenutno se igra prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski šampion Šabac je domaćin Dinamu iz Moskve, Oradei, Crvenoj zvezdi, Galatasaraju i grčkom Apolonu, dok se u Barseloni nadmeću Barselona, Sintez, Steaua, francuski Pa d’Eks, Istanbul i Banjaluka.

Po četiri najbolje ekipe sa ova dva turnira idu u drugu rundu gdje ih čekaju Jadran iz Splita, španska Terasa, Strazbur, Lokomotiva Tbilisi, Potsdam (Holandija), Vuljagmeni, OSC i Breša.

Drugo kolo kvalifikacija se igra od 13. do 15. septembra i učestvovaće po četiri tima u četiri grupe, odakle će se dvije prvoplasirane plasirati u plej-of, koji je zakazan za 21. i 25.

Bonus video: