Vaterpolisti Primorca poslali pismo predsjedniku VPSCG

"Nije nam se obratio niko - ni COK, ni Uprava za sport, ni bilo ko iz neke druge institucije. Od Vas, kao i od ostalih kojima smo se obratili, očekujemo zaštitu i pomoć".
58 pregleda 0 komentar(a)
Primorac, Foto: Vesko Belojević
Primorac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.05.2011. 13:05h

Igrači Pimorca, ukupno njih 11, poslali su danas pismo predsjedniku Vaterpolo i plivačkog saveza Srđanu Kovačeviću u kojem bukvalno mole da im se obezbijedi ono što su zaslužili - novac koji im čelnici kluba duguju već mjesecima.

"Obraćamo vam se kao predsjedniku u nadi da ćete nam izaći u susret i pomoći nam da se izborimo za svoja prava i svojim institucionalnim i ličnim autoritetom uticati na rukovodstvo i predsjednika VK Primorac da ispune svoju ugovornu obavezu prema nama i isplate nam zaostale plate, premije i nagrade koje smo pošteno zaradili u potpunosti profesionalno ispunjavajući svoje obaveze i punim srcem boreći se za boje kluba kojem smo donijeli najveće uspjehe u njegovoj istoriji, a i u istoriji cijelog crnogorskog sporta", stoji u obraćanju igrača prvom čovjeku crnogorskog vaterpola.

Pismo su potpisali kapiten Nebojša Milić, te Zdravko Radić, Antonio Petrović, Draško Brguljan, Filip Trajković, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Bojan Milošević, Boris Pavlović, Anđelo Šetka i Mark Kalaj.

"Klub naime duguje tri plate od prošle sezone (mart, april, maj), osam, a nekim igračima i devet plata od ove sezone, premije od sezone 2008/09 za osvajanje titule prvaka Evrope i trofej Superkupa Evrope u iznosu od 40 odsto od propisanih, kao i kompletne premije za sezonu 2009/10 za osvajanje Kupa Crne Gore i drugo mjesto u Evropi", stoji u pismu.

Igrači se žale i na tretman koji imaju.

"Nije nam se obratio niko - ni Crnogorski olimpijski komitet, ni Uprava za sport, ni bilo ko iz neke druge institucije. Od Vas, kao i od ostalih kojima smo se obratili, očekujemo zaštitu i pomoć".

Bonus video: