Vaterpolisti savladali i Rumuniju

"Ajkule" slavile 17:12, posljednji rival je Njemačka
1394 pregleda 0 komentar(a)
Drugi trijumf Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Drugi trijumf Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 10.03.2020. 19:45h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je upisala još jedan rutinski trijumf na pripremnom turniru u Hamburgu.

"Ajkule" su nakon pobjede nad Gruzijom (15:10), sada bile bolje od Rumunije kojoj su dali 17 golova - 17:12.

Dragan Drašković je sa četiri gola bio najefikasniji, tri je upisao Dušan Matković. Pogađali su i Vlado Popadić i Aleksandar Ivović (po dva), kao i Đuro Radović, Stefan Vidović, Vladan Spaić, Miroslav Perković, Stefan Pješivac i Bogdan Đurđić.

"Bila je teška utakmica, stigao nas je i umor, ali broji se pobjeda i utisak koji smo ostavili. Sve je ovo u sklopu priprema za najvažnije što nas čeka ovog mjeseca, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu", rekao je Vidović.

Izabranici Vladimira Gojkovića su od starta dominirali, rano su došli do četiri gola prednosti (5:1), na kraju prve četvrtine imali plus tri 5:2...

Rumuni su u trećoj i posljednjoj dionici prijetili, u nekoliko navrata su prišli na dva gola zaostatka, ali je Crna Gora meč završila serijom 3:0 u kojoj su mrežu rivala tresli Drašković, Matković i Vidović.

"Zadovoljstvo mi je što sam na pripremama seniorske ekipe, ovo mi mnogo znači i pomoći će mi da napredujem", istakao je mladi centar Miroslav Perković.

Posljednji meč na turniru naši vaterpolisti igraju u srijedu od 19.30 časova kada je protivnik domaćin Njemačka (19.30).

Crna Gora je igrala u sastavu: Lazović, Matković, Radović, Popadić, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković, Pješivac, Tešanović, Perković.

Bonus video: