Vaterpolo savez: Očigledna namjera da se sportski događaj pretvori u poligon za širenje nacionalističke, političke i vjerske mržnje

"Vaterpolo i plivački savez Crne Gore najoštrije osuđuje težak incident koji se večeras dogodio prije početka utakmice između VK Primorac i VK Partizan u Budvi, a koji su izazvali huligani gostujućeg kluba", navodi se u saopštenju
6531 pregleda 9 komentar(a)
Detalj sa bazena u Budvi
Detalj sa bazena u Budvi

Povodom teškog incidenta uoči utakmice Budva - Partizan oglasio se Vaterpolo savez Crne Gore.

"Vaterpolo i plivački savez Crne Gore najoštrije osuđuje težak incident koji se večeras dogodio prije početka utakmice između VK Primorac i VK Partizan u Budvi, a koji su izazvali huligani gostujućeg kluba", navodi se u saopštenju.

Do incidenta je došlo nakon divljanja navijača Partizana u budvanskom bazenu i sukoba sa policijom.

Navijači gostujućeg tima su bacili i suzavac, zbog čega utakmica nije ni odigrana.

"Njihova je očigledna namjera bila da ovaj sportski događaj pretvore u poligon za širenje nacionalističke, političke i vjerske mržnje, čemu na sportskim borilištima ne smije i ne može biti mjesta.

VPSCG daje punu podršku nadležnim državnim organima da do kraja ispitaju, procesuiraju i adekvatno kazne odgovorne za ovaj nemili događaj. Od Regionalne lige, pod čijim okriljem se odvija takmičenje, preko naših predstavnika, zahtijevaćemo adekvatnu reakciju.

VPSCG kao i do sada podržava VK Primorac u namjeri da do željenog rezultata dođe na sportski način", stoji u saopštenju.

Bonus video: