Vaterpolo sud: Loptica je u pogrešnom dvorištu

Nismo dobili nikakav zahtjev za sve ovo vrijeme. Mislim da je predsjednik Saveza prebacio odgovornost u pogrešno dvorište - rekao je predsjednik Vaterpolo suda Željko Aprcović
83 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Vaterpolo_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 14.02.2011. 20:20h

Današnji dan je označio tačno mjesec od revanša finala Kupa Crne Gore u vaterpolu između Primorca i Budve M:tel, finala koje će ostati upamćeno kao možda i prvo u svijetu sporta čiji se epilog ne zna ni 30 dana poslije njegovog odigravanja.

Budva je dobila pehar, već se nalazi u njenim vitrinama, medalje su podijeljene, ali utakmica zbog poznatog „slučaja Darko Brguljan” nije registrovana od strane Takmičarske komisije, jer je Primorac uložio žalbu...

Rok za žalbu je bio sedam dana od datuma odigravanja utakmice, ali za sve ovo vrijeme, odgovornost se kao loptica prebacivala sa jedne strane na drugu, tražio se pravi krivac koji je dozvolio da dođe do još jedne farse u crnogorskom vaterpolu. Međutim, po dobro oprobanom sistemu u cnogorskom društvu, uslijedilo je samo ćutanje - tišina od strane svih organa koji ne žele da izađu u javnost i kažu pravu istinu da li je Brguljan mogao ili nije da igra za Budvane u borbi za prvi trofej u sezoni.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srđan Kovačević je prije nekoliko dana istakao da konačnu riječ o cijeloj situaciji mora da kaže Vaterpolo sud i da će biti onako kako njegovi članovi budu smatrali. Međutim, niko, ama baš niko iz VPSCG nije uputio nikakav zahtjev Vaterpolo sudu da riješi „slučaj Brguljan”. Naravno, posebna je priča što to nije legalni put kojim se rješava slčučaj “Brguljan”.

- Nismo dobili nikakav zahtjev za sve ovo vrijeme, a kada sam pročitao ono što je predsjednik Saveza rekao nije mi bilo baš najjasnije. U stvari, mislim da je prebacio odgovornost u pogrešno dvorište, jer se dobro zna da Vaterpolo sud nije taj koji treba da registruje utakmicu - rekao je predsjednik Vaterpolo suda Željko Aprcović.

Vaterpolo sud je krajem 2010. godine, kada je Brguljan licenciran za Budvu, dobio zahtjev da tumači odluku po kojoj je mladi igrač licenciran u vanrednom roku.

„Licencirani igrači na osnovu odluke Takmičarske komisije VPSCG danom pravosnažnosti odluke o licenciranju stiču sva prava koja im po tom osnovu pripadaju”, bilo je tada mišljenje Vaterpolo suda u čijem su sastavu Aprcović, te članovi Slobodan Franović i Nenad Radunović.

Dakle, i nakom mjesec stanje je isto, Budvani su odavno proslavili Kup, Kotorani su uvjereni da je pravda na njihovoj strani, a organi VPSCG još ne mogu da se pogledaju u oči i lupe šakom o sto kako bi se konačno stavila tačka na ovu smijuriju. Smijuriju koja traje odavno... A potrebno je samo da neko pošteno protumači ono što je davno napisano...

Bonus video: