Vaterpolo: Žrijeb sjutra u podne

Ostalo je osam stvarno jakih ekipa, a tri varijante moguće su u žrijebu. Međutim, sigurno da je najteža varijanta ako bismo bili sa Pro Rekom i sigurno da bismo voljeli da njih izbjegnemo - rekao je Vladimir Gojković
53 pregleda 0 komentar(a)
Zrijeb_1, Foto: Z. ĐURIĆ
Zrijeb_1, Foto: Z. ĐURIĆ
Ažurirano: 07.02.2011. 20:02h

Jadran je napravio najveće iznenađenje u Evroligi i kolo prije kraja u grupi A obezbijedio prvo mjesto, ispred favorizovanih Vašaša i Primorca.

Novljani se, međutim, ne uzbuđuju puno, napravili su veliki uspjeh i sada su rasterećeni. Međutim, imaju samo jednu želju pred žrijeb koji se danas u podne održava u Rimu - da izbjegnu Pro Reko, aktuelnog prvaka Evrope.

- Ostalo je osam stvarno jakih ekipa, a tri varijante moguće su u žrijebu. Međutim, sigurno da je najteža varijanta ako bismo bili sa Pro Rekom i sigurno da bismo voljeli da njih izbjegnemo. Italijani su sigurno najjača ekipa u Evropi i ako bi sa njima bili u grupi teško bismo mogli da očekujemo neku pobjedu protiv njih - rekao je Vladimir Gojković.

Jedno je sigurno - Jadran nije favorit u drugoj fazi.

- U ovoj konkurenciji nismo favoriti, ali mislim da možemo da igramo sa svima, ako se izuzme Pro Reko, i da pobjeđujemo kod kuće. Tako da je naš cilj da odigramo dobro, kao i do sada - istakao je Gojković.

Krivokapić: Spremni smo za sve rivale

Budva M:tel je drugu godinu zaredom izborila plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu, a sada vidi šansu da, uz malo sreće na današnjem žrijebu, pokuša da napravi korak više i proba da ode na fajnl-for.

To, reklo bi se, nije nerealna opcija u ovom trenutku, jer Budvani sigurno ne mogu da dobiju Pro Reko za rivala u grupi, jer su igrali protiv Italijana u prvoj fazi.

- Tačno, Pro Reko ne može da nam dođe i to je sigurno olakšavajuća okolnost, ali sve ostale ekipe imaju kvalitet čim su došle do drugog kruga. Zato i nemamo posebne želje, mirni smo pred žrijeb, koja god tri tima da nam dođu za protivnike spremićemo se najbolje što možemo - kazao je trener Budve Veselin Krivokapić.

Naravno, ko god da bude protivnik, ključne će biti utakmice koje će igrati u svom bazenu.

- Kod kuće moramo da pobjeđujemo ako želimo da napravimo korak više i odemo na fajnl-for. Uz neki bod na strani, koji bi se računao praktično dvostruko, sve bi bilo moguće - istakao je Krivokapić.

U žrijebu se nalazi osam timova - prvoplasirani su Pro Reko, Jadran, Mladost i Jug, a drugoplasirani Budva M:tel, Vašaš, Partizan i Primorje.

Bonus video: