Veliki rivali sada zamijenili uloge

Jadran je, mimo svih očekivanja, obezbijedio prvo mjesto u grupi i plasman u narednu rundu
0 komentar(a)
Jadran, Foto: V. BELOJEVIĆ
Jadran, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 01.02.2011. 16:54h

U posljednjem kolu A grupe Evrolige, sve ljubitelje vaterpola očekuje još jedan bokeljski derbi. Ovoga puta je Jadran u favorizovanom položaju u odnosu na Primorac, za razliku od prethodne dvije godine kada su Kotorani eliminisali Novljane.

- Nalazimo se u poziciji koju stvarno niko nije očekivao na početku Evrolige, a još manje se poslije prvog kola očekivalo da ćemo biti na prvoj poziciji sa osiguranim plasmanom među osam najboljih. Međutim, iako smo u lagodnoj situaciji, mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Svakako da tako razmišljaju i u Primorcu i da će bez obzira na probleme koje imaju, dati maksimum. Treba naglasiti da probleme imamo i mi, ali će ovo biti još jedan meč kakav se očekuje od bokeljskog derbija - rekao je centar Jadrana Danijel Premuš.

Ekipa sa Škvera je u prvom kolu ubjedljivo (12:7) izgubila upravo od vječitog rivala, ali su Novljani potom ostvarili sve pobjede i u gostima i kući (protiv mađarskih ekipa Vašaša i Segeda).

- Činjenica je da nam večerašnji derbi nije toliko bitan što se tiče samog prolaska u sljedeći krug, jer smo mi već obezbijedili četvrtfinale, ali bokeljski derbi je uvijek posebna priča i daje posebnu draž duelu u kojem, bez obzira na sve okolnosti, i jedna i druga ekipa će učiniti sve da slave - konstatovao je Premuš.

Jadran i dalje ima problema sa sastavom - ni večeras u timu neće biti ljevorukog Damira Crepulje.

- I ovu utakmicu ćemo igrati bez Crepulje, koji ima upalu pluća, a i Luke Sekulića, koji još uvijek nije zaliječio povredu ramena. Nadam se da će se utakmica odigrati pred punim tribinama i da će proteći u fer i korektnoj igri - istakao je Premuš.

Hrvatski igrač je takođe podvukao da je atmosfera u ekipi odlična, a da su prethodna dva lakša meča, sa Mornarom i Šibenikom, iskorištena za što bolju pripremu za večerašnji derbi u koji ulaze, kako je rekao, fizički odlično spremni i maksimalno motivisani.

Utakmica se igra u 20 sati, istovremeno kad i duel u Budimpešti između Vašaša i Segeda.

Bonus video: