Vičević: Finale smo odigrali muški

"Itekako bih pohvalio odbranu na koju sam ponosan. Ona je cijelo ljeto bila ključ svih naših uspjeha", rekao je Vičević
103 pregleda 8 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mirko Vičević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.09.2013. 20:12h

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Mirko Vičević nije krio zadovoljstvo nakon osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu na Malti.

Crna Gora je u finalu savladala Srbiju rezultatom 7:5.

"Finale smo odigrali muški. Bili smo skoncentrisani do samog kraja. Nakon nesigurnog početka, jako brzo smo se vratili u meč, a od druge četvrtine smo apsolutno", rekao je Vičević za zvanični sajt Vaterpolo saveza.

Odbrana je opet bila čudesna.

"Itekako bih pohvalio odbranu na koju sam ponosan. Ona je cijelo ljeto bila ključ svih naših uspjeha. ovo je izuzetna godina za crnogorski vaterpolo - od seniorskog srebra, zatim srebra kadeta, pa do zlata juniora. Definitivno smo među najvećim silama svijeta. Međutim, treba mnogo da se radi da bi se to održalo, kako bi imali kontinuitet, i kako bi svake godine postizali dobre rezultate", kazao je Vičević.

Zadovoljan je bio i Petar Porobić, predsjednik Stručnog savjeta.

"Dijelim mišljenje svih prisutnih na bazenu na Malti, a to je da smo potpuno zasluženo uzeli zlatnu medalju. Malo je takmičenja gdje je jedna ekipa dominirala kao naša. Jedina smo ekipa koja je dobila sve utakmice, koja je odigrala stabilno od početka do kraja. Mislim da smo još jednom funkcionisali kao dobro organizovani tim, i svoj posao odradili na najbolji mogući način. Svakom meču se prišlo maksimalno ozbiljno, detaljno se analiziralo, i naravno igrači su u svakom duelu pružili maksimum. To je formula kako se dolazi do vrhunskog rezultata, do zlatne medalje. Od samog dolaska na Maltu, oni su pokazali privrženost cilju, a koji je pred njih postavio stručni štab na čelu sa selektorom Mirkom Vičevićem. Izuzetan posao su odradili, i evo ovu sezonu smo krunisali zlatom. Veliki rezultati u ovoj takmičarskoj sezoni za crnogorski vaterpolo", istakao je Porobić.

Bonus video: