Vladimir Gojković se vraća u reprezentaciju!

Gojković je napustio reprezentaciju nakon Evropskog prvenstva u Zagrebu prošle godine, ali nikada nije naveo konkretne razloge zašto je to uradio
90 pregleda 0 komentar(a)
Gojković, Foto: Savo Prelević
Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2011. 19:36h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija će u narednom periodu da bude jača za Vladimira Gojkovića.

Kako saznaju „Vijesti”, Gojković je danas potvrdno odgovorio selektoru Ranku Peroviću i od naredne akcije „ajkula” će da se stavi na raspolaganje.

Kapiten Jadrana je napustio reprezentaciju nakon Evropskog prvenstva u Zagrebu u septembru prošle godine, ali nikada nije naveo konkretne razloge zašto je to uradio. Crna Gora je na tom turniru bila petoplasirana.

I bivši selektor Petar Porobić je imao u planu da razgovara sa Gojkovićem o mogućem povratku u državni tim, a Perović je sada uradio i nešto konkretno – obavio je nekoliko razgovora sa iskusnim igračem i Crna Gora će na Evropskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine da bude jača...

Tako je Perović već na startu mandata ispunio jedan od najvećih ciljeva koje je postavio.

Gojković je igrao za crnogorsku reprezentaciju od njenog postojanja. Bio je član ekipe koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Malagi 2008. kao i Svjetsku ligu godinu kasnije u Podgorici.

I Vaterpolo savez Crne Gore je saopštenjem potvrdio da je Gojković opet član reprezentacije.

"Kako nas je obavijestio selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović, proslavljeni igrač Jadrana Vlado Gojković ponovo će zaigrati za nacionalni tim. Po riječima Perovića, razgovori sa Gojkovićem su trajali od njegovog dolaska na mjesto selektora, da bi danas jedan od osvajača zlata iz Malage konačno potvrdio da će se staviti na raspolaganje najboljem nacionalanom sastavu i selektoru. Sigurno da ne treba govoriti o tome koliko će povratak Gojkovića u reprezentaciju značiti za naš nacionalni tim pred Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu", stoji u saopštenju VPSCG.

Bonus video: