„Vrtić” iz Kotora testira snagu najvećeg rivala

Prvi bokeljski derbi u sezoni - Primorac dočekuje Jadran u 8. kolu regionalne A1 lige
1302 pregleda 0 komentar(a)
Jadran je apsolutni favorit: Đuro Radović, Foto: Lato Klodian
Jadran je apsolutni favorit: Đuro Radović, Foto: Lato Klodian
Ažurirano: 15.11.2019. 15:54h

Na redu je prvi bokeljski derbi u sezoni - Primorac će u Budvi dočekati Jadran Carine (19 časova) u želji da pokaže zašto je hit regionalne A1 lige.

Kotorani imaju najmlađi tim u regionalnom takmičenju, ali im to nije smetalo da u prvih sedam kola pobijede tri puta... Ipak, nema euforije, svima je jasno da su Novljani favoriti.

- Jadran je bolja ekipa i favorit u ovom meču. Nismo mogli da mu pariramo ni prethodnih sezona kada smo imali iskusniji i jači tim, a ne sada kada su u timu isključivo mladi vaterpolisti. Nama je cilj opstanak, a tri trijumfa koja smo ostvarili nam daju nadu da možemo do cilj - rekao je trener Primorca Petar Vico i dodao:

- Teško je kada nemate svoj bazen, jer se sve svodi na improvizaciju, ali uvijek dajemo sve od sebe - kaže Vico.

Jadran je, s druge strane, u seriji od tri pobjede u A1 ligi - nakon sedam kola ima skoro od pet trijumfa i dva poraza.

- Probaćemo da damo maksimum, a za to će nam trebati svaki igrač u rotaciji, jer nas već u utorak čeka utakmica protiv Barselonete u Ligi šampiona. Biće ovo i dobar uvod u okršaj s Primorcem u polufinalu Kupa - rekao je mladi adut Jadrana Danilo Radović.

Vaterpolisti Budve u 8. kolu u subotu gostuju Jadranu u Splitu, dok će Kataro večeras u 10. kolu A2 lige gostovati Zadru.

Bonus video: