Žele da se umiješaju u borbu za medalje

Crna Gora u subotu (10.50 sati) igra sa Australijom, narednog dana rival je Južna Afrika (16:50), a u ponedjeljak Brazil (15:30). Nakon dana odmora, u posljednjem meču grupe, 15. avgusta "ajkulice" će igrati sa Egiptom (10:50).
52 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 10.08.2018. 08:41h

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U18) otputovala je za mađarski Sombatelj, gdje će od subote do 19. avgusta učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Sombatelj će ugostiti 20 najboljih selekcija svijeta, a mlade "ajkule" će igrati u grupi A sa Egiptom, Australijom, Južnom Afrikom i Brazilom.

"Zadovoljni smo odrađenim pripremama, prva utakmica je sa Australijom u subotu i nadamo se da ćemo dobro otvoriti šampionat", poručio je pred polazak trener Petar Radanović.

Crna Gora u subotu (10.50 sati) igra sa Australijom, narednog dana rival je Južna Afrika (16:50), a u ponedjeljak Brazil (15:30).

Nakon dana odmora, u posljednjem meču grupe, 15. avgusta "ajkulice" će igrati sa Egiptom (10:50).

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

"Cilj je da budemo prvi u grupi, čime bi obezbjedili ulazak u osam ekipa. Na prvenstvo idemo oslabljeni bez prošlogodišnjeg kapitena Miroslava Perkovića, ali vjerujemo jedni u druge i daćemo sve od sebe da uđemo u borbu za medalje. Neće biti nimalo lako, ali garantujemo da ćemo dati maksimum", dodao je Radanović.

Boje Crne Gore u Mađarskoj će braniti Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radnjić.

Pored trenera Petra Radanovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Miodrag Matković i Marko Gopčević, doktor Vladimir Dedović i tim menadžer Igor Martinović.

Bonus video: