Zvezda prvak Evrope u vaterpolu

"Crveno-bijeli" su večeras u finalu savladali favorizovani Jug rezultatom 8:7 i kompletirali perfektnu sezonu, jer su prije ovog trofeja osvojili i duplu krunu u Srbiji
101 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2013. 20:03h

Sezona nije mogla da bude bolja, Crvena zvezda je duplu krunu u šampionatu Srbije začinila i evropskom titulom.

"Crveno-bijeli" su u velikom finalu Lige šampiona na Banjici pobijedili velikog favorita Jug sa 8:7 i prvi put u klupskoj istoriji se popeli na evropski tron.

I ne samo to, Zvezdi je ovo bilo i prvo učešće na finalnom turniru najelitnijeg evropskog takmičenja, a ove sezone je osvojila titulu prvaka države nakon tačno 20 godina...

Jug je prvi poveo, i to golom kapitena crnogorske reprezentacije Nikole Janovića, a nakon toga je sve bilo u znaku Zvezde, koju je predvodio bivši golman "ajkula" Denis Šefik sa 14 odbrana.

Tim Dejana Savića je u dva navrata imao dva gola prednosti, a pred posljednju četvrtinu je rezultat bio neriješen (6:6). Golove vrijedne evropske krune u presudnih osam minuta dali su Boris Vapenski i Marko Avramović. Jug je u finišu pokušao sve da izbori produžetke, čak je imao tri napada zaredom u kojima je pogađao stativu (Aleksandar Ivović, Toni Azevedo i Janović).

"Iskreno, ne znam šta bih pametno u ovom trenutku mogao da kažem. Toliko sam srećan da ne mogu da opišem taj osjećaj. Nadali smo se uspjehu, ali ovo je malo ko očekivao. Nevjerovatno, momci su sve zaslužili, mnogo sam srećan. Bilo je tvrdo do kraja, ali to sve pada u vodu i idemo da se radujemo", rekao je Savić kojem je ovo druga sezona na klupi beogradskog kluba.

Janović je u poraženom timu bio najbolji sa četiri gola, dok Ivović nikako nije mogao da pronađe put do mreže Šefika...

Dubrovčani su tako ostali na tri evropske titule (1981, 2001. i 2006), a interesantno je da su sva tri trofeja osvojili na svom bazenu u Gružu.

Treće mjesto na fajnl-foru u Beogradu osvojila je Barseloneta koja je slavila protiv Partizana rezultatom 11:10.

"Bili smo na pragu da izborimo produžetke, ali nismo uspjeli. Nismo imali sreće, ali ne treba tugovati - glava gore, ovo je veliki uspjeh za ovako mladu ekipu Partizana", rekao je Predrag Jokić, bek Partizana i crnogorske reprezentacije.

Galerija

Bonus video: