Večeras derbi između Budućnosti i Budve: Početak novog rivaliteta

Budućnost Capital Plaze večeras (20h) u “Verdeu” dočekuje Budvu, u derbiju 3. kola Prve lige odbojkaša
182 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Radović, Foto: Filip Roganović
Bojan Radović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.11.2018. 10:21h

Nakon godine pauze, zbog gašenja Budvanske rivijere, odbojkaška Podgorica i Budva počinju novu eru rivaliteta, koja je, prije gašenja najtrofejnijeg crnogorskog kluba (zbog nagomilanih dugova), trajala decenijama, a kulminaciju imala u sezoni 2001/2002, u famoznom finalu plej-ofa za titulu između Budućnosti i Budvanske rivijere, u kojem su slavili Podgoričani 3:1.

Ta vremena su daleko za nama, čak i ona u prvim sezonama u nezavisnoj državi, jer je večerašnji duel u “Verdeu” (20 sati) između Budućnosti Capital Plaze i Budve novo poglavlje u istoriji crnogorske klupske odbojke.

Budva je, naime, novoformirani opštinski klub, dok je ova Budućnost Capital Plaza nastala prije nekoliko godina, nakon gašenja bivšeg višestrukog šampiona, takođe zbog nagomilnih finansijskih dugova (117 hiljada eura).

Uoči ovog meča, Budućnost ima dvije pobjede, od čega jednu u Bijelom Polju protiv šampiona Jedinstva, dok je Budva dobila jedini meč, protiv Sutjeske.

"Ove sezone imamo tri nova igrača koja su se odlično uklopila u naš sistem igre i koja će nam donijeti potrebno iskustvo. Poslije pobjede nad ekipom Jedinstva, ulazimo sa još više samopouzdanja u meč. Nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i slaviti pobjedu na kraju", kazao je kapiten Budućnosti Bojan Radović.

Budva je dobila oba međusobna kontrolna meča u pripremnom periodu, sa po 3:2.

"Ovo je provjera za nas protiv ekipe koja je svakako jedna od kvalitetnijih u ligi i ekipa koja u svojim redovima ima izuzetno kvalitetne igrače, dobro pokrivene na svim pozicijama. Sigurno da u ovom derbiju, blaga početna uloga favorita pripada njima kao ekipi koja nastupa na domaćem terenu", rekao je trener Budve Vladimir Vasović.

Bonus video: