Zakon braće Azar: Torgan izašao iz Edenove sjenke

"Svake godine od kada smo u profesionalnom fudbalu, kladimo se tako što onaj koji postigne manje golova u sezoni vodi drugog na večeru. Do sada je uvijek pobjeđivao, a sada kada sam ja krenuo da dajem golove - još nismo potvrdili opkladu", rekao je 25-godišnji Torgan
223 pregleda 0 komentar(a)
eden i torgan azar, Foto: Reuters
eden i torgan azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2018. 12:00h

Eden Azar igra jednu od najboljih sezona u karijeri, kod Mauricija Sarija u Čelsiju je dobio slobodu na terenu, uživa u utakmicama i to se vidi - najbolji je strijelac Premijer lige sa sedam golova.

U Njemačkoj, takođe na najvećoj sceni, ali u ne tako glamuroznom klubu - Borusiji Menhengladbah, drugi Azar je prva zvijezda - Torgan, Edenov mlađi brat.

“Copy-paste” - i Torgan je prvi strijelac Bundes lige, takođe sa sedam pogodaka.

"Svake godine od kada smo u profesionalnom fudbalu, kladimo se tako što onaj koji postigne manje golova u sezoni vodi drugog na večeru. Do sada je uvijek pobjeđivao, a sada kada sam ja krenuo da dajem golove - još nismo potvrdili opkladu", rekao je 25-godišnji Torgan.

Njih dvojica su uvijek bili u bliskim odnosima, zajedno su prošli mlađe selekcije belgijskog Tubizea, prije nego što je Eden krenuo u ozbiljne fudbalske vode - u Lil.

Dvije godine mlađi Torgan je takođe prešao granicu Belgije i Francuske, preselio je u Lens, da bi zajedno 2012. stigli u Čelsi. Eden kao pojačanje, Torgan kao igrač za budućnost. London ih je, međutim, fudbalski razdvojio, a Torgan je sreću pronašao u Menhengladbahu.

I dok je Eden stasavao u jednog od najboljih igrača na svijetu, Torgan je bio samo njegov brat...

"Uvijek su me poredili s njim, a kada sam bio mlađi to mi je smetalo. Navikao sam, ali sada sam stekao ime, pa su poređenja i prestala", kazao je Torgan.

Ovo je možda i prelomna sezona u njegovoj karijeri. U prethodne četiri je postigao 21 gol, na deset mečeva tekuće - već sedam, a računajući i Kup Njemačke, ukupno deset uz četiri asistencije. Čak se u belgijskim medijima pojavila mogućnost da bi

Eden i Torgan narednog ljeta mogli u paketu da dođu u Real.

Torganov ugovor ističe 2020. godine, a direktor Borusije Maks Eberl je najavio da će mu uskoro dostaviti ponudu da ga produži.

"Ja u Realu? Možda u B timu", našalio se Torgan.

"Dobro mi je u Borusiji, osjećam se sjajno, imam sve što mi je potrebno".

Ko zna, možda se fudbalski putevi braće Azar ponovo spoje, kao prije šest godina u Čelsiju. A možda Eden prije toga konačno plati večeru...

Možda se, međutim, u bratsku opkladu uključi i najmlađi Azar - Kilijan, koji je prošlog vikenda postigao prvi gol za Serkl Briž, u šampionatu Belgije...

Bonus video: