U Sloveniji zvanično rekord: 1.503 novozaražena, osam umrlo

Janša je onima koji su krše odluku o policijskom času poručio da "izrugivanjem" mjerama ugrožavaju javno zdravlje i živote, i pozvao ih na razboritost u vrijeme "prijetećeg drugog talasa epidemije"

2997 pregleda 0 komentar(a)
Janša, Foto: Betaphoto
Janša, Foto: Betaphoto

U Sloveniji su u posljednja 24 sata zvanično potvrđena čak 1.503 slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica Kovid-19 umrlo je još osam osoba, saopštila je danas Vlada.

Današnji broj novozaraženih je najveći do sada, prenijela je Hina.

Prethodni rekordni broj - 898 novih infekcija zabilježen je prošlog petka.

Jutros su portali naveli nezvaničnu informaciju da je u Sloveniji za 24 sata registrovano 1.323 novozaraženih.

U Sloveniji su tokom epidemije zaražene ukupno 15.982 osobe, aktivnih slučajeva je danas 8.860, dok se za 14 dana procenat taraze povećao na 423 na 100.000 stanovnika.

Uz porast broja hospitalizovanih, u bolnicama su danas 333 pacijenta, od kojih 55 na intenzivnoj njezi.

U Sloveniji je tokom epidemije od novog koronavirusa umrlo ukupno 200 osoba.

Predsjednik Vlade, Janez Janša, sinoć je onima koji su krše odluku o policijskom času poručio da "izrugivanjem" mjerama ugrožavaju javno zdravlje i živote, i pozvao ih na razboritost u vrijeme "prijetećeg drugog talasa epidemije".

"Krajnje je vrijeme da nas ove brojke otrijezne, uvedene mjere su bile nužne", naveo je premijer koga opozicja kritikuje tvrdeći da je pogrešno upravljao epidemijom i da zdravstveni i drugi sistemi nisu na vrijeme pripremljeni na širenje zaraze.

Bonus video: