Dodik priznao poraz u Banjaluci, SDA izgubila Sarajevo

"Mogu da poručim da je danas nakon 22 godine pobijedio čovjek", kazao je Stanivuković

38199 pregleda 394 reakcija 43 komentar(a)
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 15.11.2020. 23:21h

U Bosni i Hercegovini danas su održani lokalni izbori, a zajednički kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske partije (SDS) Draško Stanivuković proglasio je pobjedu na izborima za gradonačelnika u Banjaluci.

"Cijeloj RS želim da kažem jednu političku činjenicu, mi smo pobijedili u Banjaluci. Pobijedili smo! Hvala svima na podršci. Mogu da poručim da je danas nakon 22 godine pobijedio čovjek. Ovo je najsrećniji dan u modernoj istoriji našeg grada. Hvala Banjalučanima, hvala svakom čovjeku i građaninu. A mi ćemo stajati iza svake riječi koji su obećali", rekao je Stanivuković, kako navodi Buka.

Na čelu Banjaluke do sada je bio Igor Radojičić, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), partije Milorada Dodika.

Dodik je priznao poraz u Banjaluci i kazao kako je tužan te da mu nije nimalo drago što je "izgubio Banjaluku".

Izetbegović: SDA izgubila Sarajevo, ali je pobijedila u BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je na pres konferenciji da ta partija ostaje najjača u državi, a da će broj načelničkih pozicija biti nešto manji nego ranije.

"Može se reći da smo u Sarajevu izgubili, a da smo u Bosni i Hercegovini pobijedili. Na prošlim izborima imali smo načelnike u 30 opština, a sad ćemo imati koju manje", kazao je on, kako prenosi Kliks. "Izgubili smo tri važne opštine u Sarajevu. Do ovih izbora smo imali osam od devet opština i to je teško držati jer su se svi ujedinili proitiv nas. Neki veliki gradovi su promijenili vlast, ali ne možemo očekivati neke tektonske pomjene", dodao je Izetbegović.

Bonus video: