Vulin: Stvaranje srpskog svijeta najvažniji zadatak sadašnje generacije političara

Komentarišući navode političara iz regiona koji poistovećuju termin "srpski svet" sa "Velikom Srbijom", srbijanski ministar je ocijenio da je riječ o zloupotrebama "nečega što nikad nije postojalo"

8111 pregleda 21 reakcija 23 komentar(a)
Vulin, Foto: Betaphoto
Vulin, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.06.2021. 09:38h

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je da je najvažniji zadatak sadašnje generacije srpskih političara "stvaranje srpskog svijeta".

On je za današnju Politiku ocijenio da će Balkan biti bezbjedniji "kad Srbi budu ujedinjeni".

"Kada govorimo o srpskom svijetu, pitam vas da li Britanija može da ima svoj Komonvelt? Može i da održava veze sa čitavim svijetom kroz svoj Komonvelt. A mi Srbi, koji svi živimo na dometu ne avionskih već autobuskih linija, ne možemo da imamo svoj srpski svijet? I ne smijemo da sarađujemo, ne smijemo da budemo povezani", upitao je Vulin.

Komentarišući navode političara iz regiona koji poistovećuju termin "srpski svijet" sa "Velikom Srbijom", srbijanski ministar je ocijenio da je riječ o zloupotrebama "nečega što nikad nije postojalo".

"Velike Srbije nažalost nikad nije bilo, u suprotnom bismo znali gdje živimo i koji su naši etnički prostori", kazao je Vulin i ocijenio da će Balkan "biti stabilan kada Srbi budu ujedinjeni".

"Znamo ime čovjeka iz MUP-a koji je razvio sistem prisluškivanja Vučića"

Vulin je izjavio da nadležni znaju ime čovjeka iz tog resora koji je "razvio sistem prisluškivanja" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je za današnju Politiku rekao da je ministarstvo na čijem je čelu "potpuno rasvijetlilo" slučaj prisluškivanja predsjednika.

"Apsolutno smo utvrdili ko je iz MUP stavio predsjednika na mjere. Vrlo dobro znamo kome su nošeni izvještaji i ko je to naredio. Postoji ime čovjeka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo", naveo je Vulin.

On je dodao da će ime te osobe biti poznato javnosti kad Tužilaštvo za organizovani kriminal bude podiglo optužnicu.

"To je sve dostavljeno tužilaštvu i očekujemo da ono da kvalifikaciju djela", naveo je Vulin.

Bonus video: