Vulin: Kriminalna grupa Radoja Zvicera planirala ubistvo Vučića

Vulin je kazao da će istraga utvrditi da li je Zvicer „ovu zločinačku organizaciju okupio da bi ubili predsjednika po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenja od svog političkog vođe“

24858 pregleda 397 reakcija 35 komentar(a)
Vulin, Foto: Betaphoto
Vulin, Foto: Betaphoto

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, Aleksandr Vulin, izjavio je da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog klana", planirala ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pripadnici MUP i BIA, zajedno sa predstavnicima Evropola i partnerskih službi od kojih smo informaciju dobili pokrenuli su opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin, prenosi N1.

Na čelu te organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kim je Srbija već raspisala potjernicu, organizator i jedan od vođa „kavačkog klana“, rekao je on.

Kazao je da će istraga utvrditi da li je Zvicer „ovu zločinačku organizaciju okupio da bi ubili predsjednika po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenja od svog političkog vođe“.

Do tada, pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju do kog budu došli će obavještavati Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u saradnji sa vojnim obavještajnim strukturama očuvaće mir, stabilnost i ustavni poredak, kao i bezbjednost i život predsjednika Vučića, kazao je srpski ministar.

Bonus video: