Milanović: U Zagreb padne letjelica od šest tona, a nema izvještaja na CNN-u, BBC-u...

"Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo", kazao je hrvatski predsjednik

14895 pregleda 42 reakcija 12 komentar(a)
Milanović, Foto: Savo Prelević
Milanović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti zbog pada bespilotne letjelice u Zagrebu.

Premijer Andrej Plenković kazao je prethodno da se, prema dosadašnjim podacima, radi o letjelici ruske proizvodnje, ali da se ne zna da li je bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Letjelica je u Hrvatsku došla iz pravca Mađarske, u koju je prethodno došla iz Rumunije.

"Znamo kakav je objekat doletio. Dojavu nismo nikakvu dobili. Objekat je letio iznad Mađarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru letio je manje od sedam minuta i srušio se na područje Jarun, srećom bez žrtava. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo. Istraga je u toku, sve detalje želimo utvrditi", rekao je Milanović, prenosi Indeks.

"Pozivam građane da budu mirni, jer ovakve stvari se u sukobima ovakve vrste mogu dogoditi. Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske, to je prvi i drugi utisak. Određene proceduralne stvari moramo preispitati i utvrditi kako je moguće do je ovog došlo, a da letjelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba", rekao je.

"Gledamo što se događa u Ukrajini, ali o ovom događaju, kad je u šire središte grada veličine gotovo milion ljudi pala letjelica teška šest tona, nisam vidio da je izvijestio bilo ko na CNN-u, BBC-ju i Al Džaziri... kao da je pala kiša, a ne, srećom, nenaoružana bomba", rekao je.

Bonus video: