Skupština Srbije o Kosovu: Došlo do koškanja i guranja poslanika

U opštoj dreci, poslanici opozicije su vikali „izdaja“, dok je Vučić njih optuživao za izdaju, a poslanici vladajuće koalicije tapšali

15110 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Tokom današnje sjednice Skupštine Srbije na kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obrazlaže francusko-njemački predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, poslanici opozicije iz desnog bloka razvili su veliki transparent na kojem je pisalo "Ne kapitulaciji".

U jednom trenutku došlo je do koškanja i nadgurivanja poslanika pozicije i opozicije ispred stola za kojim sjedi Vučić.

„Pošto ste već predali Kosovo, sad ću da vam objasnim kako ćemo da se izliječimo od bolesti koju ste napravili Srbiji“, vikao je Vučić, na šta su poslanici opozicije uzvratili sa „Ua“, prenosi N1.

U opštoj dreci, poslanici opozicije su vikali „izdaja“, dok je Vučić njih optuživao za izdaju, a poslanici vladajuće koalicije tapšali.

„Neka narod vidi ovo huligansko ponašanje, u kojem ćete da vičete, vrištite, šaljete poljupce“, poručio je Vučić.

„Apsolutno sam saglasan, više puta ste počinili izdaju i na tome ostajete“, dodao je Vučić i poručio „molim narod da čuje ove krike, izdali ste Srbiju bezbroj puta i Srbija to nikada više neće da dopusti“.

U jednom trenutku dok je Vučić veoma žučno govorio, optužujući bivšu vlast da su 2001. godine oslobodili sadašnjeg premijera Kosova Aljbina Kurtija krivičnog gonjenja, pokazavši listu od 1.800 oslobođenih Albanaca, poslanici opozicije prišli su mu, sa Poslovnikom u rukama.

„Njima je poslovnik srce Srbije“, vikao je Vučić, nakon čega su i poslanici vlasti i opozicije ustali sa svojih mjesta. Došlo je do koškanja i međusobnog guranja.

Bonus video: