Crnadak: Vučić ovo nije zaslužio, napad neće uticati na odnose Srbije i BiH - Vijesti.me
"POČINIOCI ĆE BITI OTKRIVENI"

Crnadak: Vučić ovo nije zaslužio, napad neće uticati na odnose Srbije i BiH

Crnadak je novinarima potvrdio da je telefonom razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem pošto je u subotu iz Beograda u Sarajevo upućena protestna nota zbog napada na Vučića, prenose agencije

Igor Crnadak, Ivica Dačić
Igor Crnadak, Ivica Dačić (Foto: Betaphoto)

Vlasti Bosne i Hercegovine i Srbije neće dopustiti da napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici utiče na dobre odnose dviju država, rekao je danas ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak je novinarima potvrdio da je telefonom razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem pošto je u subotu iz Beograda u Sarajevo upućena protestna nota zbog napada na Vučića, prenose agencije.

"Složili smo se da incident neće uticati na dobre odnose dve zemlje", kazao je Crnadak i dodao da je tome doprinijela činjenica da su napad na Vučića osudili svi nivoi vlasti u BiH, počevši od državnog Predsjedništva, i pritom pokazana puna spremnost da se incident temeljno istraži, a počinitelji pronađu i kazne.

Zasad nema informacija o počiniteljima, rekao je Crnadak i dodao očekuje da "oni koji su to uradili budu otkriveni".

Crnadak je rekao da srpski premijer nije zaslužio da mu se dogodi ono čemu je bio izložen u Srebrenici jer je jasno da je tamo otišao kako bi odao počast nedužnim žrtvama zločina.