Dačić: Na mjere iz CG odgovorićemo recipročno, za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam - Vijesti.me
"SPREMNI SMO ZA SVAKU VRSTU DIJALOGA"

Dačić: Na mjere iz CG odgovorićemo recipročno, za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam

Dačić je na sjednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao "apsolutnu neistinu" navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore

Dačić
Dačić (Foto: BETAPHOTO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će na svaku mjeru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Srbija odgovoriti recipročno. 

Dačić je na sjednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao "apsolutnu neistinu" navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore. 

"To je mantra da se za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam, što je apsolutno netačno. Srbija se ponašala konstruktivno. Mi smo spremni za svaku vrstu dijaloga, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom", kazao je ministar.

Navodeći da se na popisu 2011. godine, 29 odsto stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Srbi, Dačić je kazao da je mnogo manji broj njih zaposlen u administraciji te zemlje. 

"Znate da ne mogu da nabroje nijednog Srbina koji ima neku funkciju. Srba ima 29 odsto u Crnoj Gori a po njihovim podacima, u administraciji radi tek pet do osam odsto Srba", kazao je Dačić.


Vidi sve komentare