Demokratska stranka traži da Tadić bude premijer - Vijesti.me
Čeka se potvrda

Demokratska stranka traži da Tadić bude premijer

Tadićeva izjava data u izbornoj noći da neće biti premijer bila je iznenađenje i u samoj DS i data je u "pregrijanoj atmosferi šoka zbog neočekivanog poraza"

Boris Tadić
Boris Tadić (Foto: blic.rs)

Potpredsjednici Demokratske stranke (DS) tražili su u ponedeljak uveče od svog lidera Borisa Tadića da bude premijer buduće Vlade Srbije, na šta je on pristao, saznaje Blic u vrhu stranke.

To bi moglo da bude već danas saopšteno, poslije razgovora demokrata sa čelnicima koalicije SPS-PUPS-JS o reralizaciji dogovora od 8. maja o formiranju parlamentarne većine.

Prema pisanju Blica, Tadićeva izjava data u izbornoj noći da neće biti premijer bila je iznenađenje i u samoj DS i data je u "pregrijanoj atmosferi šoka zbog neočekivanog poraza".

Iako su u prvom trenutku svi potpredsjednici DS, članovi Glavnog odbora i najbliži saradnici samog Tadića stali složno uz njega, već u ponedeljak su, prema pisanju Blica, počele prve optužbe za to koji je kriv za poraz.

Jedno je sigurno, Vlada Srbije neće biti formirana brzo, prognizira Blic i najavljuje da bi teški pregovori mogli potrajati čak i do septembra.


Najčitanije iz sekcije Balkan