Haradinaj: Akcija u potpunoj saglasnosti sa zakonom, nije povezana sa političkim razvojem - Vijesti.me

Haradinaj: Akcija u potpunoj saglasnosti sa zakonom, nije povezana sa političkim razvojem

"Važno je da niko ne pada na razne dezinformacije. Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu"

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj (Foto: Betaphoto)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj komentarišući hapšenja u Kosovskj Mitrovici kazao je da je "akcija bila u potpunoj saglasnosti sa zakonom i da nije povezana sa bilo kojim političkim razvojem".

Haradinaj je na svom Facebook profilu napisao da poziva građane, političke subjekte i gradonačelnike da doprinesu održavanju javnog mira.

"Danas je, po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, na sjeveru Kosova sprovedena policijska operacija vezana za zatvaranje pojedinih osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića. Ova policijska akcija bila je u potpunoj saglasnosti sa zakonom, u skladu sa naređenjem Specijalnog tužilaštva, i ni na koji način nije povezana sa političkim razvojem. Želim da uvjerim sve građane da država Kosovo i njena tijela za sprovođenje zakona nikako neće nikada biti usmjerena protiv bilo koje etničke ili političke grupe. Pozivam građane, političke subjekte, gradonačelnike, posebno one na sjeveru i druga tijela, da doprinesu održavanju i unapređenju javnog mira u službi mira i stabilnosti. Važno je da niko ne pada na razne dezinformacije. Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu", napisao je Haradinaj.

U akciji jedinica ROSU u Kosovskoj Mitrovici uhapšene su četiri osobe, od kojih su tri osumnjičene da su učestvovale u krivičnom djelu "ozbiljno ubistvo".