Haradinaj strahuje jer Srbija kupuje oružje: Bojim se novog rata - Vijesti.me
"NE TRAŽIMO NIŠTA OSIM MEĐUSOBNOG PRIZNAVANJA"

Haradinaj strahuje jer Srbija kupuje oružje: Bojim se novog rata

Haradinaj je rekao da "pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava"

Haradinaj
Haradinaj (Foto: Betaphoto)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

Haradinaj je rekao da "pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava".

"Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati 'sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama'. Šta onda da radimo?", upitao je Haradnaj.

Dodaje da oni ne traže ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja.

"Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje?", dodao je kosovski premijer, a prenosi prištinska štampa.

I potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je "militarizacija Srbije prijetnja regionu".

"Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko prijeti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova prijetnja za region", napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.


Vidi sve komentare