HDZ: Milan Mladenović je bio narkoman, ne zaslužuje ulicu u Zagrebu - Vijesti.me
LOŠ UTICAJ

HDZ: Milan Mladenović je bio narkoman, ne zaslužuje ulicu u Zagrebu

Milan Mladenović, koji je rođen u Zagrebu, bio je član grupa Šarlo akrobata i Ekatarina Velika

Grupa Ekatarina Velika nije bile veoma popularna u Hrvatskoj, a njeni članovi su imali problema sa narkoticima, pa preminuli vođa grupe Milan Mladenović ne zaslužuje ulicu u Zagrebu, smatra HDZ.

Odbornici Hrvatske demokratske zajednice u skupštini Zagreba najavili su da će na sjednici zakazanoj za 25. oktobar zatražiti odlaganje tačke dnevnog reda u vezi sa imenovanjem ulice Milana Mladenovića.

Prema riječima predsjednice HDZ-ovog odborničkog kluba Margarete Mađerić, ta je stranka protiv toga da jedna ulica u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu dobije ime Milana Mladenovića.

Milan Mladenović, koji je rođen u Zagrebu, bio je član grupa Šarlo akrobata i Ekatarina Velika koje su ostavile veliki trag u popularnoj muzici Jugoslavije

Na konferenciji za medije, Mađerić je rekla da grupa EKV nije imala veliku popularnost u Hrvatskoj niti toliko značenje da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu.

Navodeći da su članovi EKV bili narkomani, Mađerić je ocijenila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim stvarima kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Milan Mladenović, koji je rođen u Zagrebu, bio je član grupa Šarlo akrobata i Ekatarina Velika koje su ostavile veliki trag u popularnoj muzici Jugoslavije. Njegovo ime već nose ulice u Zemunu i Podgorici dok je plato ispred Doma omladine Beograda nedavno takođe dobio njegovo ime.

 


Najčitanije iz sekcije Balkan