Ilić: Vučić nas priprema za priznanje terorističke države Кosovo - Vijesti.me
"NEOPHODNO ODRŽATI VANREDNE PREDSJEDNIČKE IZBORE"

Ilić: Vučić nas priprema za priznanje terorističke države Кosovo

Iz obraćanja Vučića, napomenuo je Ilić, "saznali smo da nema ništa od bilo kakvog rješenja za Кosovo i Metohiju koje bi zadovoljilo bar minimum srpskog nacionalnog i državnog interesa"

Ilić
Ilić (Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsjednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da je uz redovne parlamentarne i lokalne izbore neophodno održati i vanredne predsjedničke izbore jer se predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić "ne ponaša kao predsjednik Srbije, pošto ne štiti naš Ustav,  a za osam godina je povukao niz besmislenih i štetnih poteza".

"Predsjednik Srbije se trudi da nas ubijedi da je najvažniji mir i stabilnost u 'regionu', ali svojim paničnim, vanrednim, obraćanjem narodu Srbije, unosi nemir i konfuziju", rekao je Ilić, u pisanoj izjavi, komentarišući nastup Vučića povodom ostavke na kosovskog premijera Ramuša Haradnija.

Iz obraćanja Vučića, napomenuo je Ilić, "saznali smo da nema ništa od bilo kakvog rješenja za Кosovo i Metohiju koje bi zadovoljilo bar minimum srpskog nacionalnog i državnog interesa", prenijela je NS.

"Takođe smo saznali da nas predsjednik Srbije priprema za priznanje terorističke države Кosovo, jer tako žele velike sile, a misli na Evropsku uniju”, poručio je Ilić.

Ilić je rekao da je potrebno da se "u međuvremenu, do izbora, formira prelazna vlada koja će raditi u tehničkom mandatu i pripremati izbore, na kojim srpski narod i građani treba da odrede pravac u kom će se Srbija kretati i ko će je u tom pravcu voditi".


Vidi sve komentare