Jelenić podnio ostavku zbog članstva u masonima - Vijesti.me
potvrdio da pripada masonskoj loži

Jelenić podnio ostavku zbog članstva u masonima

Cijela priča izašla je na vidjelo kada su uhapšeni urednici i vlasnik portala i nedeljnika Dnevno, zbog navodnog ucjenjivanja poznatog oftalmologa Nikice Gabrića da će objaviti da je mason ukoliko u njihovom mediju ne plati oglase u vrijednosti 27. 000 eura

Jelenić
Jelenić (Foto: Twitter)

Glavni državni tužilac Hrvatske  Dražen Jelenić podnio je ostavku nakon što je otkriveno da je mason zbog koje je Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, zatražio njegovu ostavku, a Andrej Plenković najavio da će ga Vlada razriješiti ako je ne podnese, prenosi hrvatski portal 24sata.hr.

Dražen Jelenić potvrdio je da pripada masonskoj loži, nakon što je Nacional prvi objavio tu informaciju. Cijela priča  izašla je na vidjelo  kada su uhapšeni urednici i vlasnik portala i nedeljnika  Dnevno, zbog navodnog ucjenjivanja poznatog oftalmologa Nikice Gabrića da će objaviti da je mason ukoliko u njihovom mediju ne plati oglase u vrijednosti  27. 000 eura.

Jelenić je izjavio da je početkom marta  2018. pozvan da pristupi udruženju  koje se bavi slobodnim zidarstvom kojoj tada nije bio na čelu Nikica Gabrić. Dodao je da je nakon što je primljen u udruženje  građana Veliki Orijent  učestvovao  na još jednom sastanku tog udruženja  koju je, zajedno s još nekolicinom članova, napustio u oktobru  te godine nakon što ju je preuzeo Nikica Gabrić.

-"Članovi koji su napustili udruženje  osnovali su istu  čiji sam član. Od kraja marta 2018. pa do danas, zbog brojnih poslovnih obveza ni na koji način ne učestvujem niti u radu udruženja  Nikice Gabrića iz koje sam istupio, a niti u radu novoosnovanog udrženja"- rekao je.

Nikica Gabrić dodatno je zakomplikovao cijelu priču u gostovanju na N1 televiziji, gdje je pokazao Jelenićeve poruke koje su razmjenjivali te otkrio da je snimio njihov razgovor bez Jelenićevog znanja.