Kosovska Mitrovica: Zapaljen auto Olivera Ivanovića - Vijesti.me
"NEMAM LIČNI SUKOB NI NELEGALNI BIZNIS"

Kosovska Mitrovica: Zapaljen auto Olivera Ivanovića

Ivanović tvrdi da je hauba od automobila bila otvorena i da je auto gorio sa prednje strane

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović (Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDEVIC/DR)

Automobil Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative SDP zapaljen je jutros u četiri sata u Kosovskoj Mitrovici, piše portal Kossev.

Informaciju su portalu Kossev potvrdili sam Oliver Ivanović i zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever, Besim Hoti. Kako se navodi, Ivanovićevo vozilo marke "pasat" bilo je parkirano u Ulici "Lole Ribara", ispred apoteke "Laketić".

Vjeruje se da je požar podmetnut, a slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti. 

"Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke 'pasat', za koje se vjeruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut," kazao je u izjavi za Kossev Hoti, prenosi B92. 

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva, dodao je Hoti. 

Da mu je automobil zapaljen Ivanovića su policajci obavijestili jutros oko četiri sata. Ivanović tvrdi da je hauba od automobila bila otvorena i da je auto gorio sa prednje strane. 

"Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne smije da bude razlog za ovako nešto," rekao je Ivanović za Kossev. 

"Ono što lokalne vlasti moraju da urade, jeste da se jasno distanciraju od ovoga, jer ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Poslije 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj djeci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbjednosti poslije ovoliko godina," dodao je. 

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: "Ne bih htio o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno." 

Prije samo dva dana u Zvečanu, ispred tzv. Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen automobil ljekara i nekadašnjeg predsjednika ove opštine, Dragiše Milovića, navodi B92. 

Beogradski portal ističe da je ovo drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni "Audi", 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živio. 

Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom. U pritvoru je prethodno proveo više od dvije godine, a Ivanović sve vrijeme tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu.

Kao i Dragiša Milović, percipiran je u javnosti kao umjereni političar, konstatuje B92.