Na Kosovo stiglo još "pozivnica" Specijalnog suda iz Haga - Vijesti.me
bivšim pripadnicima ovk

Na Kosovo stiglo još "pozivnica" Specijalnog suda iz Haga

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na "Fejsbuk" stranici napisala da vjeruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK-a

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Bivši pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Haljil Čaradaku, Durmiš Gaši i Žavit Eljšani dobili su pozive za saslušanje pred Specijalnim tužilaštvom Haškog suda u vezi sa zločinima na Kosovu, javili su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na "Fejsbuk" stranici napisala da vjeruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK-a.

Durmiš Gaši je na "Fejsbuku" objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog, te naveo kako se "cijela njegova generacija borila protiv srpske vladavine albanskim teritorijama".

Eljšani je na "Fejsbuk" stranici objavio da su mu poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka uručila dvojica službenika iz Specijalnog tužilaštva iz Haga.

Agencija Srna nezvanično saznaje da će tokom naredne nedjelje još desetak pripadnika bivše OVK dobiti pozive iz Specijalnog tužilaštva u svojstvu svjedoka i okrivljenih, čime će broj pozvanih Albanaca u haško Specijalno tužilaštvo preći 110, mada mediji na albanskom jeziku prenose da je je više od 200 bivših pripadnika OVK do sada saslušano, javno ili tajno.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Balkan